ELITESERVITØR: Mens storebror John Arne kjemper om plass på årets lag i Italia, er Bjørn Helge Riise (t.v) hele Europas listetopp. I morgen kveld møter Fulham Sjaktar Donetsk. Roma, her ved Cicinho, spiller for øvrig mot Panathinaikos. Foto: Scanpix
ELITESERVITØR: Mens storebror John Arne kjemper om plass på årets lag i Italia, er Bjørn Helge Riise (t.v) hele Europas listetopp. I morgen kveld møter Fulham Sjaktar Donetsk. Roma, her ved Cicinho, spiller for øvrig mot Panathinaikos. Foto: ScanpixVis mer

Bjørn Helge på europatoppen

Ingen har flere målgivende i de to europacupene.

||| LONDON (Dagbladet): Den som så Bjørn Helge Riises forvridde og skamfulle ansikt etter møtet med Tottenham, hans eneste Premier League-kamp fra start, sitter muligens med et inntrykk av at nordmannens første sesong i engelsk sesong har vært en fiasko.

Vit da at han har en statistikk i europacupene som overgår verdens aller beste fotballspillere.

Serverte Brede
Lillebror Riise har vært nest sist på fire Fulham-scoringer i Europaligaen. Ingen har flere i turneringen - bare Benficas Angel Di Maria har like mange.

Også hvis du studerer tallene til Messier, Ronaldoer, Rooneyer, Lampards og Sneijdere i Champions League, står Riises tall som en påle.

For heller ikke i verdens gjeveste klubbturnering har noen satt opp medspillere for scoring oftere enn det Bjørn Helge Riise har gjort.

Det første målet han la grunnlaget til, ble skapt med en presis støvel fra cornersektoren. Inne i feltet hang Brede Hangeland høyest mot John Arne Riises Roma.

Så kom det strøkne innlegget som Zoltan Gera lett nikket i nettet mot CSKA Moskva. Og nå var sunnmøringen såpass på glid at han like gjerne slo ballen over til målstormende Bobby Zamora to ganger på tre minutter mot Basel i den neste kampen.

Ny Flo-pasning?
Torsdag kveld spiller Fulham 16-delsfinale i Europaligaen. Motstander er Sjaktar Donetsk. Manager Roy Hodgson har gitt nordmannen langt mer spilletid i europacupen enn i ligaen, og det ser ut til å funke strålende for begge parter.

Fulham har etablert seg som et midtsjiktslag i Premier League, mens Riise har takket for europatilliten med å svinge inn innlegg som John Carew (og Drillo) bør få ham til å gjenta i kvalifiseringa som starter til høsten.

Den handler jo også om Europa.