BEKLAGET TIL JOL: Bjørn Helge Riise kontaktet Fulham og forklarte at han mener han er feilsitert i en norsk avis, der han ble sitert på at Fulham-manageren er arrogant og mislikt av flere spillere. Foto: AP / NTB SCANPIX
BEKLAGET TIL JOL: Bjørn Helge Riise kontaktet Fulham og forklarte at han mener han er feilsitert i en norsk avis, der han ble sitert på at Fulham-manageren er arrogant og mislikt av flere spillere. Foto: AP / NTB SCANPIXVis mer

Bjørn Helge Riise nekter for å ha kalt Jol arrogant

- Jeg er ikke så dum at jeg slenger dritt på den måten.


(Dagbladet): Bjørn Helge Riise kontaktet i dag gamleklubben Fulham for å forklare seg etter at han i et intervju med Sunnmørsposten ble sitert på kritikk mot Fulham-manager Martin Jol.

- Martin Jol er svært dårlig likt av de fleste spillere og kan opptre meget arrogant, sa Riise ifølge lokalavisa.

Riise benekter i ettertid å ha sagt dette.

- Jeg sa aldri at Martin Jol er arrogant, men derimot at han kan se litt arrogant ut. Martin er en kjempehyggelig fyr og jeg hadde et veldig godt forhold til han. Jeg er ikke så dum at jeg går ut og slenger dritt på den måten, sier Riise til TV2.no.

Det opprinnelige intervjuet er fjernet fra Sunnmørspostens nettsider, men avisa er ikke enig med Riise i at de har gjengitt ham feil.

- Vi er ikke enige om at han er feilsitert. Vi har vært litt uenige om hva som hva som var «on record» og «off record». Han mente at enkelte ting vi snakket om bare var mellom meg og ham, sier Sunnmørspostens sportsredaktør Helge Skuseth, som gjorde intervjuet med Riise.

- Men jeg synes jo det er en lei sak, selvfølgelig, sier Skuseth til Dagbladet.

- Gråt nesten Martin Jol ble konfrontert med Riise-sitatene under en pressekonferanse i dag, og fortalte da at Bjørn Helge Riise hadde tatt kontakt.

- Jeg har ikke sett hva Bjørn sa, men han kontaktet oss og han gråt nesten fordi det ikke var sant. Jeg hadde et fantastisk forhold til ham selv om han ikke spilte. Han sa at han ikke hadde sagt noe, og det vil jeg ta hans ord for, sier Jol ifølge Fulhams nettside.

Riise snakket også med klubbens nettredaksjon.

- Jeg er så sint på sitatene som har blitt tillagt meg, for jeg snakket ikke stygt om Martin Jol eller klubbens spillere. Jeg nøt hvert minutt jeg var i Fulham, og selv om jeg ikke spilte mye under Martin, hadde jeg et strålende forhold til ham og har vært tilbake på besøk. Sitater for å forsøke å få meg i trøbbel er bare for å skape overskrifter i Norge. Jeg har vært i kontakt med Martin og beklaget at dette skjedde, sier yngstebror Riise til fulhamfc.com.

- Godt forhold til John Arne Martin Jol ble også spurt om forholdet mellom ham og storebror John Arne Riise, som har sittet på benken de siste kampen. Jol har allerede avvist at det er et problem mellom dem, og gjentok dette på dagens pressekonferanse.

- Mitt forhold til John var fantastisk, og det er fortsatt godt. Men det er det samme hele tida i England. Om en spiller ikke får spille, da antar folk at det har vært en krangel. Jeg har aldri kranglet med noen spiller, sier Jol.

- Jeg kommuniserer godt med spillerne, og jeg hadde en god prat med ham i dag morges igjen, og det er ikke noe problem. Det eneste er at jeg ønsket å endre et par ting etter Liverpool-kampen (0-4-tap 22. desember - journ. anm.), og det var det vi gjorde. Så han vil kjempe for plassen sin, som enhver annen spiller gjør om han ikke får spille, sier Jol.