-  Bjørn Helge satte standarden for meg

John Arne Riise er stolt som en hane over matchvinner Bjørn Helge.

I går tok Norges unge og lovende en særs viktig seier i Drammen.

Matchvinner og en av kampens beste spillere, var John Arne Riises lillebror Bjørn Helge.-  Jeg rakk ikke å tenke, det var bare en utrolig glede som kom ut. Vi jobbet steinhardt hele kampen, og vi trengte å vinne for å sikre andreplassen, sier en lykkelig Bjørn Helge Riise til Dagbladet.

-  Veldig stolt

John Arne Riise skryter villig vekk av broren overfor Dagbladet:

-  Bjørn Helge spilte en meget bra andre omgang og jeg er veldig stolt. Han jobbet som en hest, og det gjorde hele laget. Andreomgangen er det beste jeg har sett av U21-laget, sier Riise via sms.

Vinnermålet kom etter det 78. minutt. Bjørn Helge Riise, som nettopp har skrevet under for Lillestrøm etter proffopphold i Belgia, vendte nydelig opp innenfor 16-meteren og plasserte ballen i lengste hjørnet.

-  Han trengte dette og jeg er veldig glad. Bjørn Helge var på rett plass til rett tid. Han satte standarden for storebror, sier John Arne og avslører dermed sin egen private plan i kveld.

Mamma Berit Riise, som nylig fikk oppleve at John Arne vant Champions League, kjente et like sterkt sug i magen under gårsdagens match.-  Jeg er kjempestolt. Jeg både håper og tror John Arne kopierer Bjørn Helge, sier Berit Riise.

Stolt er én ting. Gårsdagens seier var uhyre viktig med tanke å nå EM-sluttspillet. Norge ligger nå på andreplass, fem poeng bak Italia og to foran Slovenia.

Lettet Thoresen

Trener Hallvar Thoresen var naturlig nok lettet etter seieren.

-  Det er en fantastisk innstilling hos disse gutta, skrøt Thoresen til NRK.

Bjørn Helge Riise sier dette om storebror og Norges sjanser i dag:

-  Jeg tror de vinner. Alt er mulig, fotball er fotball. Når jeg scoret, får John Arne se til å fikse det i morgen også. Jeg håper i alle fall han spiller en knallkamp, sier Riise til Dagbladet.

LILLEBROR AVGJORDE: Bjørn Helge Riise jubler etter gårsdagens viktige scoring.
KRY: John Arne Riise.