Bjørn krabber i mål

TRYSIL/OSLO (Dagbladet): Med kassegitar og bjørnekostyme tok skikongen Bjørn Dæhlie et lystig farvel med ungkars-livet i Trysil i natt. Nå venter bryllup for skikongen og hans Vilde.

Det tretti mann store følget i Dæhlies utdrikningslag vakte oppsikt i Trysil i går, og det var ingen tvil om hvem som fikk mest oppmerksomhet:

Skihelten Bjørn Dæhlie skapte stemning både for sitt følge og for bygdefolket. På utestedet Bøes Bistro og Joffes Pizza opptrådte Dæhlie som trubadur.

Med hell.

- Ja, han vartet opp med tre låter. Først Frank Sinatras «My Way». Deretter spilte han en countrylåt, før han avsluttet med Trysilsangen, forteller Bjørn Rekdal til Dagbladet.

Skrev autogarfer

Om det var sangstemmen eller fortidas prestasjoner som gjorde at autografjegerne samlet seg rundt Dæhlie skal være usagt. Den vordende brudgommen hadde iallfall ikke noe imot oppmerksomheten.

- Det var god stemning. Dæhlie skrev autografer til noen unger, og det var veldig hyggelig stemning. Et barnevennlig utdrikningslag, ler pubeieren.

Utdrikningslaget ble ledet av tidligere landslagstrener Erik Røste. Han passet på hovedpersonen, og sørget for at alle høflig takket for seg da de forlot puben og satte kurs mot Dæhlies luskushytte i alpinanlegget i Trysil. Og følget var ikke snauere enn at de ba med seg bygdefolket på laget.

Trangt om plassen ble det nok likevel ikke:

Skikongens hytte i alpinbygda er på hele 335 kvadratmeter.

Da Dagbladet besøkte laget ved 22-tida, var skikongen selv ikledd bjørnekostyme. Mens gjestene samlet seg til fotografering krabbet Dæhlie rundt på gårdsplassen.

Ungdomskjærester

Blant de applauderende gjestene var venner både fra skisporet og næringslivet. Blant de tilstedeværende var mangeårig konkurrent Erling Jevne og manager Inge Bråten.

Også bygdefolket var godt representert, blant annet med Rolf Mobæk, som er daglig leder for skikongens hyttegrend «Sjumilsskogen».

Lørdag 17. august står bryllupet i Eidsvoll kirke.

Bjørns utkårede, Vilde Falck-Ytter, har i ei årrekke høstet folkets sympati som landets mest populære skienke. De to har vært kjent hverandre siden gymnasalderen og har vært kjærester i 14 år. Mens kjæresten har reist verden rundt og konkurrert, har Vilde passet huset og ungene Sivert(8) og Sander (5). Samtidig har hun studert jus ved siden av.

Bryllupsfesten skal feires på Eidsvoll stasjon. I går kveld krabbet skikongen i mål.

GULLGUTT: Iført bjørnekostyme krabbet Bjørn Dæhlie rundt på hyttetunet mens gjestene lo og applauderte. Konkurrenter, støtteappareat og venner fra næringslivet feiret skiheltens siste kveld med gjengen.