Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørn må friskmeldes i morgen

Bjørn Dæhlie (31) går på penicillinkur, og må være kvitt sjukdommen i morgen for å gå i Lahti til helga. - Han kjemper mot klokka for å bli frisk til lørdagens 15 km, sier Dæhlie-manager Rolf Nereng til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dæhlie har vært sjuk i tre uker. VM-stafetten er hans foreløpig siste konkurranse. Femmila i Ramsau sto han over.

- For å kunne starte i Lahti, bør han være frisk seinest torsdag. Selv regner han med å bli det, sier Rolf Nereng.

- Bjørn har aldri tidligere hatt en sjukdom som har vart så lenge. Han har fortsatt sår hals, og er ikke noe særlig tess, sier Rolf Nereng.

Dæhlie leder

Bjørn Dæhlie har vunnet verdenscupen sammenlagt fem ganger siden vinteren 1991/92. Med tre renn igjen (15 km Lahti, tremil Falun og femmil Kollen), leder han med 176 poeng på Mikhail Botwinov, Østerrike (665 mot 489 poeng). Den finske VM-kongen Mika Myllylä ligger på tredjeplass med 469 poeng. Hver v-cupseier gir 100 poeng, andreplass 80 og tredjeplass 60 poeng. Selv om Dæhlie leder overlegent, er sammenlagtseieren ennå ikke i boks.

Bjørn håper

- Bjørns håp er å avgjøre kampen før avslutningen i Kollen. Selv om han også kan gå gode femmilsløp i Nordmarka (ble nr. tre der i fjor), er han lite lysten på å vente så lenge med avgjørelsen, sier Rolf Nereng.

  • Bente Martinsen leder kvinnenes verdenscup med 656 poeng, foran Stefania Belmondo, Italia 606 og Nina Gavriliuk, Russland 596 poeng.