Bjørn skjøt svin

- Jeg la på litt ekstra festesmøring. Det gikk ut over gliden, men var godt å ha, sier Bjørn Dæhlie (35) etter et imponerende comeback.

- Jo'a, det gikk da ganske greit, sier Bjørn etter 16. plassen i det 63 kilometer lange Tartu Maraton i Estland i går.

Og det var ingen hvem som helst Dæhlie matchet seg mot. Turløpskongen Jørgen Aukland var som vanlig i en klasse for seg og vant greit foran tsjekkiske Stanislav Rezac.

Men det er verdt å merke seg at Bjørn Dæhlie ikke var så fryktelig mange minutter bak en eliteløper som Espen Bjervig.

- Det gikk jo egentlig ganske greit, innrømmer Bjørn, som ikke var plaget av den opererte ryggen gjennom løpet.

Ikke tid

Nå åpner han så smått for deltakelse i flere renn, og skal gå Engadin Skimarathon i mars. Men Bjørn avviser bestemt at dette er starten på et ordentlig comeback.

- Slik jeg har det nå, vil det ikke bli tid til noe sånt. Men jeg vil holde meg i god form, og dette er jo en flott måte å gjøre det på, sier Bjørn, som ifølge folk som kjenner ham godt har trent langt mer enn en vanlig mosjonist i vinter.

Villsvinjakt

Før rennet og promotering av kleskolleksjon var Bjørn invitert på villsvinjakt. Hele lørdag var han ute i estisk villmark på jakt etter de kolossale villgrisene. Og som vanlig traff han noe.

- Jeg fikk to dyr. Det ene var ei diger purke på over 150 kilo, sier en stolt jeger. Og det spørs nok om ikke nye jaktopplevelser vil bli prioritert foran nye skirenn i tida som kommer.

- Det er ikke noe dårlig tips, sier Dæhlie til Dagbladet.

GRISEFLAKS: Bjørn Dæhlie med villsvinpurka han nedla før langrennet i Estland i går.