Bjørn uten overskudd

LAHTI (Dagbladet): - Jeg har gitt mitt for i vinter, sa Bjørn Dæhlie (30) til Dagbladet på vei til Lahti torsdag. I går gikk han inn til sjuendeplass på tremila, og tapte ytterligere terreng til Thomas Alsgaard (26) i kampen om v-cuptrofeet.

Foran de to siste rennene, 10 km skøyting i Falun og 50 km klassisk i Holmenkollen, er den reelle avstanden mellom Alsgaard og Dæhlie 68 poeng.

- Jeg skal prøve å gi ham en fight på 10-kilometeren i Falun, men tror ikke på noe toppløp verken der eller i Kollen.

Nå regner jeg med at Thomas tar hjem verdenscupen, sier Bjørn Dæhlie etter gårsdagens tremil.

- Kom i siget

Dæhlie sto over fredagens stafett grunnet sår hals. Lahti-tremila var det første løpet siden han falt over mål og ble OL-mester på femmila i Hakuba.

- Jeg torde ikke gå stafetten fredag kveld, og er brukbart fornøyd med løpet i går. Etter hvert kom jeg litt i siget, selv om det aldri gikk lett. Den siste mila var bra, sier Bjørn Dæhlie etter å ha passert målstreken to minutter og 16,5 sekunder bak suverene Smirnov.

- Spikeren i kista

Landslagstrener Erik Røste er enig med dem som mener at verdenscupen i realiteten er avgjort.
- Løpet i går var vel spikeren i kista for Bjørns sammenlagtsjanser, sier han til Dagbladet etter å gledet seg over to andre nordmenn på seierspallen i den finske skimetropolen: V-cupleder Thomas Alsgaard (nr. to) og Frode Estil (nr. tre).

PÅ HALV MASKIN: Tidenes mestvinnende vinterolympier, Bjørn Dæhlie, har trolig gjort sitt for i vinter.