Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bjørnar gir de mest fantastiske klemmene

Gunn-Rita Dahle Flesjå ser fremover etter OL-nedturen.

FANTASTISKE KLEMMER: Gunn-Rita Dahle Flesjå får klem av sønnen etter at hun brøyt konkurransen. - Bjørnar gir de mest fantastiske klemmene. Det er herlig, sier Gunn-Rita. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FANTASTISKE KLEMMER: Gunn-Rita Dahle Flesjå får klem av sønnen etter at hun brøyt konkurransen. - Bjørnar gir de mest fantastiske klemmene. Det er herlig, sier Gunn-Rita. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

HADLEIGH, ESSEX (Dagbladet): - Det er ikke noe kjekt, men det er ikke verdens undergang, det er jo herlig å kunne trøste seg med det. Og Bjørnar synes mamma er kjempeflink til å sykle fortsatt, han, han er veldig glad i mamma, så det er ikke verdens undergang, sier Gunn-Rita Dahle Flesjå (39).

Det er en knapp time siden hennes terrengløp i OL ble avsluttet - på et tidspunkt der rytterne egentlig bare var halvveis til mål. Før hun møter pressen, har hun møtt sønnen (3) for første gang siden avreise til London mandag - og fått trøst.

- Bjørnar gir de mest fantastiske klemmene. Det er herlig, sier Gunn-Rita, som altså aldri kom til mål.

Tidlig velt Allerede etter et minutts sykling, veltet det norske gullhåpet i ei steinrøys. Hun slapp unna med et skrubbsår, men havnet sist i feltet.

- Vi var fem-seks jenter på tuppen, og alle valgte høyre spor over den store steinen. Så ble det så liten fart at jeg tok mellomsporet, som jeg også hadde trent på. Så ble det litt ubalanse og så klarte jeg å velte og startet så å si sist. Jeg meg aldri inn i løpet, gjorde masse småfeil og kjørte gjerne litt over evnen, innrømmer hun.

Punktering På den tredje av i alt seks runder, fikk hun også en punktering rundt 500 meter fra sonen der rytterne kan bytte hjul. Da måtte 39-åringen bare erkjenne at nok var nok.

- Var det en vanskelig beslutning å ta?

- Ja, det er litt surt. Jeg liker ikke å bryte løp, det skal mye til, men det var ikke mer å hente. Og i forhold til en medaljeplass, var nok løpet kjørt allerede før punkteringen.

Selvfølgelig er gullvinneren fra Aten i 2004 skuffet.

- Tragisk - Det er tragisk når en har jobbet så lenge og så hardt og er i rå form, å få oppleve dette her. Men vi har vel prøvd å forklare at vi driver en idrett med små marginer, og da fikk jeg dessverre en verst tenkelig start i dette OL og kom meg aldri inn i løpet. Jeg kommer nok til å ha litt mareritt her og der, men stort sett tror jeg vi klarer det greit, sier hun.

Likevel ser hun raskt framover. Om fire uker er det rundbane-VM og om åtte uker er det langbane-VM.

- Allerede torsdag drar vi til høyden i Livigno og blir der i to uker som oppkjøring til VM. Vi har hatt to opphold der tidligere denne sesongen, og alt er tilrettelagt.

- Hvor stort plaster er et VM-gull på?

- Det er stort å kjempe om regnbuetrøya. Å klare det, vil være sinnssykt rått, fastslår Gunn-Rita Dahle Flesjå, som tror gullet er inne rekkevidde.

- Jeg er alltid optimist, fastslår hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media