Bjørnar halvveis i Iditarod

På 4. plass.

(Dagbladet.no): Bjørnar Andersen tok ikke 24-timershvilen, han kom seg ut fra Ophir uten at arrangørene registrerte det på sin resultatlista.

I dag er 27-åringen ankommet Cripple, stedet som betegnes som halvveispunktet i Iditarod. Fjorårets rookie-sensasjon kom inn på 4. plass.

Ifølge nyhetsbyrået AP velger Andersen å ta sin lange pause her, han har skaffet seg vann ved å hogge hull i isen og åpnet bokser med hermetikk til hundene.

Ny mann i tet er Paul Gebhardt, 49-åringen som mistet bikkjene sine tidligere i uka.

Amerikaneren kom inn som sjuendemann, men bevilget seg nesten ingen hvile og overtok dermed ledelsen fra den firedoble vinneren Doug Swingley.

Andersen kom inn seks timer etter Swingley med 974 km igjen til Nome. Men som Team Norway-taktiker Kjetil Backen sa til Dagbladet.no i går, så trenger ikke det å bety all verden.

- Det er de som har ligget fem-seks-sju timer etter, som likevel har knivet om førsteplassen. Men det ser ut som alt fungerer som det skal for Bjørnar.

Neste stopp for Iditarod-løperne er Ruby, der førstemann får den såkalte Yukon-premien. Som førstemann til Cripple fikk Swingley gullklumper for 3000 dollar.

24-TIMERSHVILE? Nyhetsbyrået AP skriver at Bjørnar Andersen her forbereder sin obligatoriske hvile på ett døgn. Foto: Scanpix/Ap
24-TIMERSHVILE? Nyhetsbyrået AP skriver at Bjørnar Andersen her forbereder sin obligatoriske hvile på ett døgn. Foto: Scanpix/Ap Vis mer