Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørnar kjørte feil i Iditarod

Tapte halvannen time - tilbake i teten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mellom Finger Lake og Rainy Pass gikk det galt for Bjørnar Andersen i går. Et galt sporvalg kostet 27-åringen fra Siggerud halvannen time.

- Gårsdagen var en dårlig dag, jeg får bare håpe i dag blir bedre, sier Bjørnar til nyhetsbyrået AP.

Det ble fort bedre.

På vei inn til neste sjekkpunkt Rohn kjørte nordmannen seg helt opp på fjerdeplass. Christian Sverdrup Engelschiøn styrer Team Norways eget nettsted Hurdal.com - og tror ikke tabben svekker Andersens sjanser.

Ikke noe svakhetstegn

- Han tapte halvannen time, men det er relativt betydningsløst. Det er ikke noe svakhetstegn fra Bjørnar. Slikt kommer til å skje igjen, med andre, sikkert ikke med Bjørnar, sier Engelschiøn til Dagbladet.no.

Fortsatt er Andersen inne på sjekkpunktet Rohn. Sju spann er ute i løypa igjen. På topp ligger Doug Swingley, han har vunnet Iditarod fire ganger. Han kjørte inn i sjekkpunktet 24 minutter foran nordmannen.

- Nå er folk der de skal være. Inn og ut fra Rainy Pass ble stillingen krystallisert. Det er de samme folkene som er med i teten, her sirkuleres alle de gode, gamle, sier Team Norway-webmasteren.

MYE SNØ: Her kjører Aaron Burmeister inn til Rainy Pass. Det var på samme strekning Bjørnar Andersen kjørte seg bort fra sporet. Foto: Scanpix/Ap
MYE SNØ: Her kjører Aaron Burmeister inn til Rainy Pass. Det var på samme strekning Bjørnar Andersen kjørte seg bort fra sporet. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Andersen har fortsatt alle bikkjene i spannet, mens for eksempel Mitch Seavey har satt igjen én trekkhund i Rohn.

- Bjørnar har med seg alle 16. Årets løp er relativt snørikt, det er mye spor og bra for bikkjene. Men det går litt seinere, de bruker cirka én time mer mellom punktene enn for eksempel i 2002, sier Engelschiøn.

Når Andersen går ut fra Rohn har han 128 km til neste punkt i Nikolai. Totalt gjenstår 1344 km.

- Det er et langt trekk, der vil mange av kjørerne helt klart hvile underveis i sporet. De som kjørte ut nå hvilte ikke stort i Rohn. Det er andre som kommer først til Nikola, tror jeg.

Råtten dekning

Foreløpig har ikke Team Norway hørt noe fra Andersens onkel og hjelpemann Robert Sørlie. Fjorårsvinneren følger løpet i fly og skal være en støtte for det norske håpet underveis.

- Nei, mobildekningen er så råtten der ute. Det er ingen bombe at Robert ikke har meldt seg. Når vi kommer til Nikolai kan vi forvente å høre noe.

Men taktikken holder Team Norway for seg selv. Den er som alltid satt opp av Sørlie og Kjetil Backen, pressetalsmann og Iditarod-treer for to år siden.

- Skjemet er hellig, det går man ikke ut med. Det sitter folk i Alaska og oversetter det som skrives i Norge, og tar det videre til de andre kjørerne, sier Engelschiøn.

Men Team Norway røper såpass at Andersen er i rute.

- Bjørnar ligger på cirka fjerdeplass. Det er på skjemaet, der han bør være. I fjor ledet Robert ut herfra, men det var en annen kjøreplan, det var en annen idé bak det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!