Bjørnar med frostskader hvilte lenge

Nå har han kjørt videre i Iditarod.

(Dagbladet.no:) Bjørnar Andersen har nå forlatt punktet Cripple, som anses som halvveisspunktet i Iditarod.

Her tok han den obligatoriske 24-timerspausen, og litt til. Nordmannen dro ut fra sjekkpunktet tidlig i kveld, norsk tid. Da hadde han hvilt der i 25 timer og 42 minutter.

Og den tida trengte han nok.

- Han hadde forfrysninger på begge tomlene da han kom dit, men det er ikke alvorlig. En hund fikk også frostskader, på «det stedet vi ikke skal nevne med navn», sier fjorårsvinner Robert Sørlie til hurdal.com.

Fortsatt 15 hunder

Andersen pleiet hunden, og hadde med seg alle 15 da han kjørte ut fra Cripple.

Paul Gebhardt leder løpet ganske kraftig, men den ledelsen er ikke så reell. Han har nemlig ikke hatt 24-timerspausen, og bare åttetimerspausen.

Han dro ut fra Cripple ni timer før Jeff King, og de hadde begge ved 22-tida fredag kveld også kommet til sjekkpunktet Ruby.

HVILTE I OVER 25 TIMER: Bjørnar Andersen hadde ingen hast med å forlate Cripple. Foto: THOR EVENSEN/ HURDAL.COM
HVILTE I OVER 25 TIMER: Bjørnar Andersen hadde ingen hast med å forlate Cripple. Foto: THOR EVENSEN/ HURDAL.COM Vis mer

Andersen kjørte ut fra Cripple på 11. plass, og de fleste av spannene foran ham lå da fra fire og en halv time til fem minutter foran ham.

I går døde hunden Yellowknife på et sykehus i Anchorage. Noah Burmeister måtte forlate den fire år gamle hunden i Rohn på tirsdag, og den ble deretter fraktet til sykehus for behandling. Veterinærene klarte ikke å redde hunden, som ifølge Iditarods hjemmeside døde av influensa.

• Sjekk løpende resultater her

RUBY NESTE: Etter å ha forlatt Cripple er Ruby neste sjekkpunkt for Andersen.