Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørnar satte igjen to nye hunder

Foreløpig sjuendeplass i Iditarod.

(Dagbladet.no): Bjørnar Andersen droppet to av de 13 hundene han hadde i spannet under nattas pause i Koyuk. Dermed er spannet som opprinnelig var på 16 hunder nå redusert til 11.

I det beintøffe Iditarod-løpet er det bedre å sette igjen en hund som har småskader eller er sliten på et sjekkpunkt enn å tvinge den videre.

Bjørnar forlot sjekkpunktet som nummer sju klokka fem over ti i dag morges norsk tid - fem minutter etter midnatt i Alaska.Da hadde Paul Gebhardt, som ligger på tredjeplass, kjørt for to og en halv time siden.

- Kjører ikke for femte

I går, mens han enda lå på femteplass, snakket han med Alaska-avisa Anchorage Daily News.

- Jeg har en god sjanse til å klatre noen plasser. Femteplass er bra, men jeg kjører ikke for femteplass. Hvis været er som i fjor, blir det bra, sa Andersen da.

Han kjørte inn i Koyuk som nummer seks, men ble passert på lista av amerikanske Aliy Zirkle. Hun stoppet bare i ni minutter ifølge den offisielle tidtagningen, mens Bjørnar pauset i drøye fem timer.

En gang omkring midnatt i kveld er han ventet å ankomme White Mountain. Der må alle ta åtte timers obligatorisk pause før de gir seg i kast med de siste milene til målpassering i Nome.

King lukter seier

Amerikanske Jeff King, født i California og bosatt i Alaska siden 1975, er på vei mot sin fjerde Iditarod-seier. Han kom inn til Koyuk to timer og tre kvarter foran nummer to, Doug Swingley, som har vunnet fire ganger tidligere.

King værer at seieren er innen rekkevidde.

- Jeg kan lukte det nå. Det er nært, sa han til AP før han tok en kort lur i samfunnshuset i Koyuk.

- Men jeg tar ingenting for gitt. Jeg senker ikke guarden før jeg kommer til Nome.

På vei ut igjen fra samfunnshuset møtte han Swingley i døra, rapporterer Anchorage Daily News.

- Skal du ut igjen nå? undret Swingley.

- Jepp, var det korte svaret fra King.

Så fortsatte han ferden mot seier.

WHITE MOUNTAIN: I kveld kommer Bjørnar Andersen trolig fram til siste obligatoriske pause før innspurten mot Nome.
11 HUNDER IGJEN: Her er Bjørnar med 13 hunder i går. I natt satte han igjen to, og forlot Koyuk med 11 i spannet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling