Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen: - Det er mye fordommer i toppidretten

- Ikke overraskende at jeg vinner som 40-åring.

KLAR FOR MER: Ole Einar Bjørndalen har en gull så langt i OL, men har fortsatt fire gullsjanser igjen. Neste mulighet kommer på 20-kilometeren i morgen. Der mener han at han er en av rundt ti som kan vinne. Foto: Thomas Rasmus Skaug
KLAR FOR MER: Ole Einar Bjørndalen har en gull så langt i OL, men har fortsatt fire gullsjanser igjen. Neste mulighet kommer på 20-kilometeren i morgen. Der mener han at han er en av rundt ti som kan vinne. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen er den eneste norske herreskiskytteren som har hatt maks klaff med sesongopplegget fram mot Sotsji-OL. Med gull på sprinten og 1,7 sekunder unna bronsen på jaktstarten, så har superveteranen all grunn til å gå morgensdagens 20-kilometer med hevet hode og stor selvtillit.

Med det han har vist i de vakre fjellformasjonene i Sotsji, så forventes det at han skal blande seg inn i medaljestriden også i morgen.

- Kommer langt med erfaring
Selv om det er noen år siden tidenes mest suksessrike skiskytter herjet på det verste, så har han vunnet renn hvert år de siste 18 sesongene.

Det er ikke slik at 40-åringen har blitt gammel over natta, og selv stusser han litt over fokuset på alderen hans.

Fysisk føler han seg på ingen måte avdanket.

- Det er en del fordommer i toppidretten. Skiskyting er en ikke veldig rask idrett. Det er mer en utholdenhetsidrett, og da må man være smart i forhold til trening og mange andre parametere.

- Det er mange unge utøvere som kommer ganske fort opp, men du kommer ganske langt med erfaring også, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

- Ikke overraskende
Det er folk i det internasjonale skiskyttermiljøet som har ment at han burde gitt seg for flere år siden. At han — som en legende — ikke gjør ære på sitt eget ettermæle ved å fortsette selv når seiersraten daler og alder øker.

Men Bjørndalen bryr seg ikke om hva andre mener. Og OL-gullet på sprinten, i en alder av 40 år, var en oppvisning i hva dedikasjon og
profesjonalitet kan gi deg her i livet.

- Det er ikke overraskende at jeg vinner som 40-åring.

Urøvelsen
Og det er ingen grunn til å tro annet enn at moroa kan fortsette for Bjørndalen. Han ser ut til å storkose seg, og har masse overskudd før morgendagens 20-kilometer.

Der mener han at seieren står mellom ti mann — deriblant alle fire norske som starter.

- 20-kilometeren er selve urøvelsen, og jeg liker den godt. Den er veldig krevende å vinne, med tanke på hvor stor straff (ett minutt) man får for hver bom. Og jeg tror mange kommer til å skyte godt, for det har vært perfekte skyteforhold så langt i OL.

Hele Norges coronakart