Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen: - Fantastisk å se henne lykkes

Så Darja Domratsjeva ta OL-sølv.

SØLVKLEM: Darja Domratsjeva gikk inn til OL-sølv på fellesstarten - og fikk etterpå klem og kyss av Ole Einar Bjørndalen inne på stadion. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SØLVKLEM: Darja Domratsjeva gikk inn til OL-sølv på fellesstarten - og fikk etterpå klem og kyss av Ole Einar Bjørndalen inne på stadion. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen var på plass på skiskytterarenaen i OL-byen og så kona Darja Domratsjeva gå inn til sølv på fellesstarten i skiskyting.

Bjørndalen er i Pyeongchang som servicemann for Domratsjeva.

- Det var fantastisk å se Darja lykkes i dag. Det var et fantastisk løp, sier Bjørndalen til Dagbladet.

Skiskytteren har vært med på hvert OL siden 1994 - men fikk ikke plass i årets tropp. Likevel er han på plass i Sør-Korea for å bidra så godt han kan for at Domratsjeva lykkes.

- Er det rart å være her på jobb for et annet lag enn det norske? spør Dagbladet.

- Jeg er nordmann, så det spiller ikke så stor rolle. Det er kona mi som går, og da må jeg bare forholde meg til det, sier Bjørndalen med et smil.

STAFETT: Det var stor spenning i studio under kvinnenes stafett lørdag. Slik reagerte svenskene da de så Marit Bjørgen slå Stina Nilsson i siste etappe. Video: Expressen TV Vis mer

Nordmannen var en ettertraktet mann inne på OL-arenaen Alpensia. Både tysk og annen utenlandsk presse ville ha en bit av mannen med åtte OL-gull.

Marit Bjørgens stafettgull betyr at Rognes-jenta nå står med sju gull, fire sølv og to bronsemedaljer i OL-sammenheng. Dermed er Bjørgen fortsatt bak skiskytterikonet i antall gull.

- Hun er en fantastisk idrettsutøver. Hun kommer til å ta ytterligere to gull, og da har hun flere enn noen annen. Det er helt utrolig, sier Bjørndalen, ifølge NTB.

Mens kona Darja Domratsjeva deltok på pressekonferansen etter sitt sølv på den olympiske skiskytterarenaen i Alpensia lørdag, tok Bjørndalen plass på tilhørerbenken.

- Bjørgen er et stort forbilde, og det er fantastisk det hun har utrettet, sa Bjørndalen.

Domratsjeva skjøt én bom og var i mål 18 sekunder bak gullvinner Anastasiya Kuzmina fra Slovakia.

Tiril Eckhoff tok bronsen.​

Kvinner, fellesstart 12,5 km:

Gull: Anastasiya Kuzmina, Slovakia 35.23,0 (1)

sølv: Darja Domratsjeva, Hviterussland 0.18,8 (1)

bronse: Tiril Eckhoff, Norge 0.27,7(2)

4) Lisa Vittozzi, Italia 0.45,6 (2), 5) Hanna Öberg, Sverige 0.46,5 (1), 6) Dorothea Wierer, Italia 0.47,3 (1), 7) Nadezjda Skardino, Hviterussland 0.47,9 (0), 8) Marte Olsbu, Norge 0.51,6 (1), 9) Marie Dorin Habert, Frankrike 0.57,9 (2), 10) Kaisa Mäkäräinen, Finland 1.00,9 (2).

30 utøvere fikk plassering.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!