Bjørndalen: - Heeerlig!

Ole Einar Bjørndalen skjøt 10 feilfrie skudd og fosset inn til seier i sprintrennet i Anterselva i dag. Frode Andresen ble femtemann på en god norsk dag.

Ole Einar Bjørndalen gikk et perfekt løp og knuste franske Raphael Poiree, Liv Grete Skjelbreid-Poirees ektemann, på strekningen inn til mål fra andre skyting.

- Et optimalt løp ut ifra det jeg er god for nå. Ti treff og stor fart i sporet. Heeerlig! sier Bjørndalen til NTB.

Dagens renn er en voldsom oppreisning for Bjørndalen. På gårsdagens 20 km ble han 95. mann etter tolv bomskudd på 20 forsøk.

- Jeg tror faktisk folk forstår hva dette betyr for meg. En bekreftelse på at jeg kan når jeg slapper av og fokuserer på de rette tingene. Torsdagen var virkelig ille, jeg kunne ikke la folk sitte igjen med det inntrykket av meg, sier Ole Einar.

Nordmannens seier var klar allerede før de fleste løperne var kommet i må. Så suveren var sprinteksperten.

Bjørndalens mest nervøse øyeblikk i dag kom på den andre skytingen. Han plaffet ned tre blinker før han måtte hvile med skjelvende bein. Så tok han seg mesterlig inn igjen og skjøt fullt hus.

- Begynte å vakle noe vanvittig og måtte begynne forfra igjen. Da var det ekstra godt å se de to siste blinkene gå ned, sier Bjørndalen.

Frode Andresen skjøt seg delvis bort i dag igjen. Etter en bom på første skyting, pådro han seg to nye på stående. Et raskt løp i sporet førte han likevel opp på femteplass.

Halvard Hanevold sørget for at den norske innsatsen ble meget bra med en sjuendeplass.