Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen motivert til tross for svak sesong

Bjørndalen: - Kan gå til jeg er 50

Likevel må Ole Einar Bjørndalen ta en helhetsvurdering før han fortsetter satsingen.

VEIEN VIDERE: Ole Einar Bjørndalen (44) forteller hva han tenker om neste sesong. Reporter: Fredrik Stuve / Video: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På Holmenkollen Park Hotel møter Dagbladet en avslappet Ole Einar Bjørndalen. Skiskytterkongen var tilbake på startstreken i Kontiolahti etter å ha blitt vraket til OL og gikk sitt beste løp for sesongen da han ble nummer tolv på sprinten.

I stedet for å delta i sitt sjuende OL måtte Bjørndalen ta til takke med å være i det hviterussiske støtteapparatet for å bidra for kona Darja Domratsjeva.

- Målet mitt var å være i toppform til OL og det hadde jeg klart. Den sjansen hadde jeg ikke i år, så da gikk jeg i stedet inn i en annen rolle for å hjelpe Daria til å prestere bra. Nå har jeg fått sjansen til å gå her og sist helg, så da fokuserer jeg på det, sier Bjørndalen.

Har motivasjonen på plass

Med en sesong som ikke har gått etter planen er det fortsatt usikkert om Bjørndalen fortsetter eller ei.

Selv om Bjørndalen er sikker på at han prikket toppformen til mesterskapet og at han ikke fikk sjansen til å vise det i OL, er det ikke noe som vil påvirke Bjørndalens valg om karrieren fortsetter eller ei.

- Det er uavhengig av alt annet som skjer. Motivasjonen min for å fortsette, jeg tror alle dere vet hva motivasjonen min er. Jeg har motivasjon til å gå til jeg er 50, jeg, så det er null stress, sier skiskytterkongen.

- Det er alt det som skal være rundt, det må man få opp å gå og til å flyte litt mer enn det har gjort i år. Fra midten av juli i år har ikke det vært 100 prosent. Om jeg skal fortsette, må det bli bedre enn hva det har vært i år, sier Bjørndalen til Dagbladet.

Gleder seg til Holmenkollen

Det har nemlig vært en uvanlig svak vinter for veteranen. I sporet har Bjørndalen tapt omtrent dobbelt så mye tid per kilometer mot de beste konkurrentene som han gjorde sist sesong, ifølge Biathlon.com, et dramatisk steg tilbake.

Med tolvteplass som sesongbeste og en 39. plass totalt i verdenscupen, går Bjørndalen mot sin dårligste sesong siden han kom inn på landslaget for godt over 23 år siden. Som normalt forbereder Simostranda-løperen seg optimalt før avslutningen på sesongen.

- Jeg prøver å forberede meg så godt jeg kan til hvert enkelt løp jeg skal gå. Jeg har jo vært litt opp og ned på form i år, så om jeg presterer bedre i Kontiolahti er jeg fornøyd.

Bjørndalen ser fram til det som kan bli hans aller siste verdenscuprenn på hjemmebane i Holmenkollen. Det er sprint torsdag, jaktstart lørdag og stafett søndag for skiskytterherrene.

- Det å få gå i Kollen er vanvittig stort, alltid. Nest etter det å få gå OL eller VM, så det gleder jeg meg veldig til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!