Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen: - Min livs sjanse

Lørdag skal Ole Einar Bjørndalen snyte langrennsspesialistene for gullet på tremila. - Jeg tror jeg kan ta dem i 1800-meters høyde, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

27-åringen vil bli historisk i OL med gull i to ulike grener. Han vant skiskyttergull i 1998 og nå øyner han sjansen til langrennsgull i Salt Lake City.

- Jeg får trolig bare denne ene sjansen i livet, til å gå langrenn i et OL i 1800-meters høyde. Den måtte jeg gripe når den bød seg, sier Bjørndalen til NTB.

For ham selv vil det være en drøm å gå til topps på tremil fellesstart. Men han tror ikke langrennsløperne vil ha noen særlig god følelse hvis vinneren på lørdag heter Ole Einar Bjørndalen.

- For Per Elofsson, Thomas Alsgaard, Johann Mühlegg og de andre vil det sikkert føles kjipt hvis jeg kniper OL-gullet i «deres» gren. Jeg vet jeg har ork til å følge dem, det psykiske vil nok være avgjørende på OL-tremila, sier Bjørndalen.

Han har bare gått tre langrenn i verdenscupen, men svsnek Elofsson har sett mer enn nok til å trekke fram Bjørndalen som en av gullkandidatene.

- Nordmannens inntreden er blitt en skikkelig utfordring for meg og alle de andre. Han kommer garantert til å være med i toppen, og er like stor favoritt på tremila som Mühlegg, Alsgaard og meg selv, sier Elofsson.

Nordmannen tapte duellen mot den svenske skikongen i Ramsau før jul. En revansje i OL hadde smakt utrolig godt.

- Elofsson lurte meg taktisk på tremila i Ramsau før jul. Jeg skulle aldri gått i front og har irritert meg over det i ettertid. Jeg fulgte heller ikke med da «løpet gikk» på nest siste runde og slet vilt for å få kontakt med teten igjen, det skal ikke skje igjen. I OL er jeg bedre forberedt, lover skiskytteren.

(NTB)

SIKTER MOT GULL:</B> Ole Einar Bjørndalen skal prøve seg mot langrennsspesialistene før han skal konkurrere med gevær på ryggen. Her er han under gårsdagens trening. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart