Bjørndalen: - Neste år skal jeg gå enda fortere

Glad Tarjei ikke «ga» han bronsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen var blant de første på landslaget som ankom forbundets bankett etter VM-avslutningen i Joensuu sentrum seint i kveld.

Da hadde han lagt bak seg den største skuffelsen etter fellesstarten, som kunne endte så mye hyggeligere enn den sure fjerdeplassen om han ikke hadde følt seg råtten og tappet for energi i sporet.

Overskuddslageret var rett og slett tomt.

Da hjalp det ikke at han hadde kanonski og at han var den eneste på VM-fellesstarten som leverte 20 treff.

- Ingen god feeling - Det var 20 veldig bra skudd. Men jeg følte meg tung og sliten før start i dag, så det var ikke noen god feeling i løypa, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet på vei til banketten.

Han ledet ut fra siste stående skyting, men måtte slippe da gullvinner Jakov Fak, sølvvinner Ondrej Moravec og Tarjei Bø satte opp farten i de siste bakkene før inngangen til stadion.

- Det så veldig nært ut, men likevel var det langt unna, for jeg hadde en fryktelig dårlig dag i sporet. Da har man ingen sjanse på sisterunden, når det blir satt fart, sier Bjørndalen.

- Ingen deal Tarjei Bø hadde tre bronsemedaljer i Kontiolahti før VM-avslutningen, men var aldri inne på tanken å forære lagkameraten en medalje.

Det er Bjørndalen glad for.

- Nei, vi har ingen deal på det der. Vi har ingen sympati for hverandre. Det er bare flatt jern uansett hvem vi kriger mot. Det var riktig gjort av Tarjei å kjøre på. Han fortjener enhver medalje han får, sier Ole Einar Bjørndalen.

- Tarjei sier du ikke ville hatt bronsen, om han hadde gitt den til deg?

- Hehe, nei, aldri i livet.

Medaljekandidat i Kollen Bjørndalen satser for fullt mot VM i Holmenkollen neste år. Der tror 41-åringen at han kan stille enda bedre forberedt enn i år.

- Med en litt bedre sommer, så går jeg raskere neste vinter, fastslår han.

- Du er medaljekandidat i Kollen neste år?

- Ja, det tror jeg. Om jeg får til en bra sommer og høst, og gode forberedelser, så er jeg nok det, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer