Bjørndalen: - Nesten perfekt

Tredobbelt norsk i sprinten.

Ole Einar Bjørndalen (32) har fortsatt ikke superformen inne, tror landslagstreneren - selv etter skiskytterkongens utklassing i sprint lørdag.

Bjørndalen, Halvard Hanevold (37) og Emil Hegle Svendsen (21) tapetserte seierspallen etter verdenscuprennet i Tyskland. Med feilfri skyting og ekspressfart i sporet banket Bjørndalen treningskameraten Hanevold med 37,2 sekunder over 10 kilometer.

Hegle Svendsen tok plass på seierspallen i verdenscupen for første gang i karrieren og var 41,7 sekunder bak.

- Iallfall mitt beste løp i år, svarte perfeksjonisten Bjørndalen på spørsmål om løpet var blant karrierens beste.

- Det var ikke mye å forandre på, i så fall snakker vi om bagateller. Jeg skjøt en rask førsteserie, men sikret litt på den andre. Løpet var nært opp til perfekt, la 32-åringen til etter sin 70. verdenscupseier (69 skiskyting/1 langrenn).

27 er kommet i sprint.
1000 timer
Landslagstrener Kjell Ove Oftedal var strålende fornøyd med en sjelden norsk trippel.

- Løpet var nok bortimot optimalt for Ole Einar nå, men jeg tror han har litt til inne som vi skal forsøke å hente ut til VM. Det fins ingen maken til ham, sa Oftedal.

- Veldig morsomt med de andre også. Ett treff til på Emil, og han ville ikke vært langt bak Ole Einar.

Trippelseieren er ikke den første for norske skiskyttere. Senest i finske Kontiolahti i 2003 ble det firedobbelt med Bjørndalen, Hanevold, Frode Andresen og Lars Berger.

TREFFSIKKER TRIO: Ole Einar Bjørndalen, Halvard Hanevold og Emil Hegle Svendsen ryddet pallen for konkurrenter i Ruhpolding lørdag formiddag. Her fra premieutdelingen etter stafettseieren torsdag. Foto: Scanpix
TREFFSIKKER TRIO: Ole Einar Bjørndalen, Halvard Hanevold og Emil Hegle Svendsen ryddet pallen for konkurrenter i Ruhpolding lørdag formiddag. Her fra premieutdelingen etter stafettseieren torsdag. Foto: Scanpix Vis mer

Seks seirer på åtte starter i skiskytterverdenscupen er det blitt på Ole Einar Bjørndalen hittil i år. Han sto over to renn i Hochfilzen før jul for å vise seg fram for langrennsledelsen og sikre plass i Sapporo-VM senere i vinter.

Bjørndalen tok tilbake den gule ledertrøya i verdenscupen fra tyske Michael Greis (30.-plass) etter sprintseieren.

- Når man trener 1000 timer i året over 20 år, så er man nødt til å bli ganske god, mente Bjørndalen selv.


Sykdomsfri
«Arbeidsuhellet» (30.-plass) på sprinten i Oberhof forrige uke tok han med stor ro.

Forklaringen var enkel nok.

- Jeg trente hardt sammen med Halvard (Hanevold) i Anterselva i romjulen og var ikke 100 prosent da jeg kom ned fra høyden igjen. Det er vanlig at de første seks til åtte dagene etter et høydeopphold blir litt tunge. Der og da var det ikke noe moro å bli nummer 30, men jeg hadde jo forklaringen, hevdet Bjørndalen.

Nå mener han det viktigste blir å holde seg sykdomsfri før VM i italienske Anterselva 2.-11. februar.

- Akkurat nå har jeg kontroll, men ting kan snu fort. Vi er forsiktige nok som det er, så jeg føler ikke det er nødvendig å ta ytterligere forbehold for å unngå sykdom.

De øvrige nordmennene fikk det ikke helt til. Lars Berger ble nummer 19 (3 bomskudd), Stian Eckhoff nummer 34 (2), Frode Andresen nummer 36 (5) og Hans Martin Gjedrem nummer 41 (2).

Søndag er det fellesstart for begge kjønn i Ruhpolding.
 
(NTB)