Norway's Ole Einar Bjoerndalen after  crossing the finish line during the men's biathlon 20 km individual race at the Vancouver 2010 Olympics in Whistler, British Columbia, Thursday, Feb. 18, 2010.(AP Photo/Andrew Medichini)
Norway's Ole Einar Bjoerndalen after crossing the finish line during the men's biathlon 20 km individual race at the Vancouver 2010 Olympics in Whistler, British Columbia, Thursday, Feb. 18, 2010.(AP Photo/Andrew Medichini)Vis mer

Bjørndalen: - OL er reddet

Nå er stafetten viktigst for 36-åringen.

||| WHISTLER (Dagbladet): - Det er lett å gjøre det til en konkurranse mellom Emil og meg, men vi vinner begge to. Med 18 treff synes jeg det er veldig ålreit å bli nummer to, og for meg har det vanvittig mye å si at Emil vinner, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet etter sølvløpet på den olympiske 20-kilometeren i Whistler Olympic Park seint i går kveld.

- Kunne like gjerne vært gull
Bjørndalen hadde 50 sekunder bedre langrennstid enn olympiamester Hegle Svendsen. På den siste sløyfa inn til mål hadde han et lite håp om seier, selv med ett minutts mer tilleggstid.

- Jeg prøvde på sisterunden, men det var for langt fram. Men jeg er fornøyd med løpet mitt, og det er det viktigste. Det kunne like gjerne vært gull, og like gjerne vært fjerdeplass, sier Ole Einar Bjørndalen.

- OL er reddet
Han hyllet også Emil Hegle Svendsen for en fantastisk prestasjon.

- Emil er en komplett skiskytter. Talenter som han får vi bare opp hvert tiende år i Norge, sier Ole Einar Bjørndalen.
Etter 17. plassen på sprinten og 7. plassen på jaktstarten var tidenes mestvinnende skiskytter svært tilfreds med å få sin første medalje i disse lekene.

- OL er reddet nå. Man må jobbe knallhardt for å ta en medalje i OL. De kommer ikke av seg selv, og i dag gikk det litt enklere enn det gjorde i de andre løpene. Det viktigste for oss i fortsettelsen nå blir stafetten. Det betyr mye at vi har et sterkt lag, sier Ole Einar Bjørndalen.

- Utur i starten Han tror OL kunne sett litt annerledes ut uten snøkaoset som preget sprinten den første helga.

- Jeg hadde litt utur med starten i år. Jeg var i kanonform fra første rennet. Gikk veldig fort på ski, men så var det veldig dårlige forhold, og jeg gjorde noen feil på liggende skyting, ellers hadde jeg vært på pallen, mener Bjørndalen.

I Salt Lake-OL for åtte år siden vant Ole Einar Bjørndalen gull med 18 treff på 20-kilometeren. I Torino for fire år siden ga like mange treff sølv - som i går kveld.