Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen alene på skiskytter-tronen

Eneste med fem verdenscuper.

Polske Tomasz Sikora gikk inn til seier på mennenes fellesstart over 15 km i Khanty Mansijsk i dag. Ole Einar Bjørndalen ble bare nummer seks, men vant verdenscupen sammenlagt.

Bjørndalen pådro seg fire strafferunder i den kraftige vinden i Russland. Det gjorde at Simostranda-ekspressen ikke klarte å være med helt i toppen. Han kom i mål 23,9 sekunder bak Sikora.

Men Bjørndalen sikret sammenlagtseieren i årets verdenscup. Med sine 851 poeng leder han med 169 ned til toer Dmitrij Jarosjenko når tre løp gjenstår.

Dermed kan ingen frata skiskytterkongen sammenlagttriumfen. Det er femte gang Bjørndalen vinner den store krystallkulen, og det er rekord.

Raphael Poiree og Frank Ullrich har begge vunnet sammenlagt fire ganger.

Det var annen gang denne sesongen at Sikora gikk til topps i et verdenscuprenn i skiskyting. Polakken nøyde seg med en strafferunde.

Toer søndag ble tyske Daniel Graf, mens tsjekkiske Michal Slesingr ble treer.

(NTB)

FOR FEMTE GANG: I dag ble Ole Einar Bjørndalen den første til å vinne verdenscupen sammenlagt fem ganger. Han delte den gamle rekorden på fire seire med Raphael Poiree og Frank Ullrich. Foto: AFP/Scanpix
FOR FEMTE GANG: I dag ble Ole Einar Bjørndalen den første til å vinne verdenscupen sammenlagt fem ganger. Han delte den gamle rekorden på fire seire med Raphael Poiree og Frank Ullrich. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
image: Bjørndalen alene på skiskytter-tronen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media