Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Folkefesten i Holmenkollen

Bjørndalen avskriver alko-nekt i Kollen: - Dreier seg om folkeskikk

Ole Einar Bjørndalen mener ikke at et alkoholforbud er veien å gå etter Holmenkollen-skandalen lørdag.

RUHPOLDING, TYSKLAND 20180110.
Ole Einar Bjørndalen snakker med pressen etter at han gikk inn til en 42.plass under 20 km menn ved World Cup Skiskyting i Ruhpolding, onsdag

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
RUHPOLDING, TYSKLAND 20180110. Ole Einar Bjørndalen snakker med pressen etter at han gikk inn til en 42.plass under 20 km menn ved World Cup Skiskyting i Ruhpolding, onsdag Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Da var det flatfyll, slagsmål, alvorlige skader og fullstendig kaos da mange tusen tilskuere skulle ta seg hjem etter femmila i langrenn.

- Jeg synes det er veldig bra at det er en skikkelig folkefest i Kollen. Men ja, det var noen som gjorde seg bort og var litt for tørste. Det var kjedelige greier, sier Bjørndalen til NTB.

Han gleder seg til å gå i Holmenkollen der det er verdenscup i skiskyting torsdag, lørdag og søndag.

- Det snakkes om at det skal forbys alkohol. Vel, jeg tror rett og slett at dette går på folkeskikk. Jeg tror ikke man skal forby alkohol i det hele tatt.

Ikke slik

Bjørndalen har gått en mannsalder i verdenscupen. Der serveres det alkohol i forbindelse med så godt som alle konkurranser.

- Vi har ikke 100.000 tilskuere på stadioner i utlandet, men vi er oppe i både 30.000 og 50.000 på mye mindre områder enn i Holmenkollen. På de plassene har man aldri hørt om slike scener (som etter femmila i Oslo). Det er aldri slåssing. Det er kanskje noen hjerteinfarkt, men det er slik som kan skje, sier Bjørndalen om hva som skjer utenfor Norge i skiskyting.

- I utlandet er det jo mer ekstremt med at man har såkalte øltelt slik at man får samlet de som har det gøy på et mindre område. Der blir det festet mye, og så er det kanskje litt bedre folkeskikk i utlandet når det gjelder drikking.

-Jeg tror små endringer kan gjøre folkefesten i Holmenkollen like bra og kanskje enda bedre i framtida, sier Bjørndalen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling