SÅ NÆR: Bjørndalen var bare en liten skotupp unna sin første seier i 2011. Foto: NRK
SÅ NÆR: Bjørndalen var bare en liten skotupp unna sin første seier i 2011. Foto: NRKVis mer

Bjørndalen bare en liten skotupp unna seieren

Gikk kanonløp i Hochfilzen.

(Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen var så nær, så nær å ta sin første verdenscupseier i 2011, men ble slått med 0.2 sekunder av Andreas Birnbacher i spurten.

- Jeg er lettet nå. Dette trengte jeg. Det har vært litt tungt, innrømmet Bjørndalen overfor NTB etter renent.

Bjørndalen, som har blitt avskrevet i verdenscupen i år etter en dårlig start, gikk et meget godt løp og bommet ikke på et eneste skudd i Hochfilzen.

- Et perfekt renn. 20 treff på standplass er helt rått. Hadde jeg vært først inn på oppløpet, ville jeg vunnet. Det var helt polert i midten av sporet, og da jeg gikk ut for å komme forbi, var det tråere, sa Bjørndalen.

Da Tarjei Bø og Martin Fourcade bommet ett skudd hver på siste skyting var Bjørndalen sikret pallplass, men måtte gjøre opp om seieren med tyskeren og franske Simon Fourcade.

Birnbacher, som også hadde en god dag i sporet, var hakket hvassere på oppløpet og vant med en liten skolengde foran 37-åringen fra Simonstranda.

Det ble med de tingen seier på skiskytterlegenden i 2011, men etter den dårlige starten på sesongen var dagens resultat meget oppløftende og Bjørndalen viste at han absolutt blir å regne med over nyåret.

Tarjei Bø, som startet først i dag, bommet med ett skudd på tre av fire skytinger, og ble Norges nest beste på dagens jaktstarten. Han kom i mål drøye 23 sekunder bak Birnbacher.