Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen ble spurt, men sa nei til å være flaggbærer

- Veldig egoistisk.

TAKKET NEI: Ole Einar Bjørndalen fikk forespørsel om å bære det norske flagget under åpningsseremonien. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
TAKKET NEI: Ole Einar Bjørndalen fikk forespørsel om å bære det norske flagget under åpningsseremonien. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere mente Ole Einar Bjørndalen burde vært norsk flaggbærer i Sotsji. Skiskytterveteranen fikk spørsmål om å ta det ærefulle oppdraget, men takket nei.

- Ja, jeg ble spurt. Jeg skulle ha gjerne ha gjort det, men jeg følte at det ble vanskelig dagen før et renn jeg skal gå i et langt mesterskap, sier Ole Einar Bjørndalen til Nettavisen.

40-åringen går renn allerede lørdag.

- For meg som er utholdenhetsutøver, så er det ikke bra å være for mange timer ute. Det er veldig egoistisk, men det er mitt siste OL. Jeg føler at med litt sykdom, så er det bare å reise hjem og den risikoen vil jeg ikke ta, sier Bjørndalen.

Alpinisten Aksel Lund Svindal fikk i stedet jobben som norsk flaggbærer.

- Men Aksel var et helt riktig valg. Han er en så viktig person i Norge, og han er den utøveren i Norge som er mest kjent. Han er klart mer kjent enn meg. Jeg har på en måte Tyskland, Russland og de nasjonene som er interessert i skiskyting, men alpint er mer kjent enn skiskyting.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!