Bjørndalen bommet på seks av ti skudd

Helsvart dag i Russland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) For å holde liv i drømmen om å vinne verdenscupen sammenlagt, burde Ole Einar Bjørndalen helst vunnet dagens sprintrenn i Russland - samtidig som Michael Greis mislyktes.

Det gikk ikke akkurat slik.

Greis gikk riktignok ikke noe superløp, men Bjørndalen var langt unna. Langt bak, altså.

Bjørndalen har fortsatt teoretiske sjanser til å vinne sammenlagt, men med tanke på at dagens dårlige plassering legger grunnlaget for jaktstarten - kan tyskeren trolig gjøre plass på premiehylla allerede nå.

Verdens beste skiskytter de siste åra startet dårlig på liggende, og skjøt tre bom. Da var løpet i praksis ødelagt. Han fulgte opp med tre nye bomskudd på stående, og da var nedturen total.

Da alle hadde gått i mål kveldsmørket i Russland, sto det 48 ved siden av navnet til Bjørndalen på resultattavla.

Greis kom på 16. plass, og fikk dermed 15 nye poeng. Han har nå 745 poeng, mens Bjørndalen har 668 poeng. Og Greis har mye større sjanser enn Bjørndalen til å kapre pene poeng i jaktstarten.

Beste nordmann nummer 10

Frode Andresen lå veldig bra an etter første skyting, hvor han plaffet ned blinkene og ledet med 5,5 sekunder. Men på stående kom bommene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer