Bjørndalen brøt meldeplikten

Har fått sin første advarsel. - Ikke tilsiktet, forsikrer han.

• Les også: Politiker ber utøverne bryte meldeplikten

Skiskytterstjernen Ole Einar Bjørndalen fikk i fjor vinter sin første advarsel for brudd på meldeplikten.

VG skriver at han fikk advarselen fra Verdens antidopingbyrå (WADA) etter at han hadde reist til hans kones bestemor i Toblach, da dopingjegerne kom til Hochfilzen der Bjørndalen opprinnelig oppholdt seg.

- Etter å ha fått advarselen, sendte jeg en klage til WADA, hvor jeg forklarte om min forglemmelse. Jeg hadde gjort en feil, men presiserte også at jeg var blitt testet fem ganger i løpet av ti dager. Uteblivelsen var ikke tilsiktet, sier Bjørndalen til VG.

Skiskytteren bruker nå sin kone til å rapportere om hvor han befinner seg, for å unngå nye advarsler.

- Ifølge reglene skal man i god tid gi dopingjegerne beskjed hvor man befinner seg hver dag den kommende måneden. Det er ikke alltid like lett når man er på reisefot opptil 250 dager i året. Jeg er heller ikke alltid på nettet, sier Bjørndalen.

Han ønsker også strengere dopingstraffer.

- Jeg er absolutt for strengere dopingstraffer. Samtidig ber jeg WADA om å skjerpe seg i jakten på å ta de som bevisst forsøker å jukse ved å gjemme seg. Ved å kriminalisere misbruket, slik som de gjør i Italia, kan også politiet involveres. Dermed har WADA større forutsetninger for å finne de som de jakter på, sier Bjørndalen.

MÅ VÆRE FORSIKTIG: Ole Einar Bjørndalen, som her går i mål i Holmenkollen i mars. Fire måneder tidligere fikk han sin første advarsel for brudd på meldeplikten. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
MÅ VÆRE FORSIKTIG: Ole Einar Bjørndalen, som her går i mål i Holmenkollen i mars. Fire måneder tidligere fikk han sin første advarsel for brudd på meldeplikten. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

(NTB)

Bjørndalen brøt meldeplikten