- Bjørndalen er dristig

Ole Einar Bjørndalen (25) er verdens beste skiskytter. Årsaken er at han er uvanlig dristig og en mester til å stille seg i angrepsposisjon, skal vi tro toppidrettssjef Bjørge Stensbøl.

Supertalentet har så langt vunnet 10 v-cupseirer. Etter knock-outseieren på torsdagens 20 km, er utgangspunktet det aller beste for at han også vinner dagens jaktstart i Hochfilzen.

Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl så allerede før Lillehammer-OL i 1994 at Bjørndalen var en framtidas mann innen skiskyting.

Oppskriften

- Ole Einar har en naturlig, nesten musikalsk rytme i bevegelsene. Han er treningsintelligent, og flink til å lytte til kroppens signaler. I tillegg er han uvanlig dristig, og en mester i å stille seg i angrepsposisjon. Dristigheten bruker han bevisst for hele tida å være i utvikling, sier Stensbøl.

For å vite om treningsarbeidet han nedlegger er bra nok, er Bjørndalen til enhver tid positivt usikker.

- Men selv om Ole Einar tilhører verdenstoppen, har han fortsatt utviklingspotensial, mener toppidrettssjefen.

Munter mann

Stensbøl er den første som har snakket positivt om Bjørndalen når det gjelder musikalitet.

- Jeg kan nok føle at jeg danser gjennom løypa i enkelte partier. Der er det også slutt på musikaliteten. Jeg kan ikke plystre «Ja, vi elsker» reint engang, sier Bjørndalen muntert.

Stripper

Bjørndalen er ikke bare verdens beste skiskytter. Han er også en mester i å gå på line.

- Jeg begynte med det i 13-årsalderen. Nå greier jeg å gå 15 meter på lina, samtidig som jeg tar klærne av og på meg. Men det er bare som linedanser at jeg stripper, sier han.

- At jeg stripper som linedanser, er ufarlig. Som skiskytter er det én ting jeg aldri tør, nemlig å stille i feil sponsorutstyr.

NRKs sportslørdag, NRK1 kl. 13.00

EN VINNER: - Ole Einar Bjørndalen bruker dristighetn bevisst for hele tida å være i utvikling, sier toppidrettssjef Bjørge Stensbøl.