FORNØYD VETERAN:  Ole Einar Bjørndalen (i midten) vant foran Simon Schempp (til venstre) og Alexej Volkov (til høyre). Foto: NTB Scanpix
FORNØYD VETERAN: Ole Einar Bjørndalen (i midten) vant foran Simon Schempp (til venstre) og Alexej Volkov (til høyre). Foto: NTB ScanpixVis mer

Bjørndalen etter sjokket: - Gutta vet hva jeg har vært gjennom

Tok sin 95. seier i verdenscupen.

(Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (41) tok sin 95. verdenscupseier i Östersund i kveld. Det var Bjørndalens første seier på nesten fire år.

- Jeg har nesten ikke ord, uttalte NRKs kommentator, Andreas Stabrun Smith, på direkten.

20 treff Bjørndalen traff på alle 20 skudd på 20-kilometeren. Det er første gang på elleve år.

- Dette er vanskelig å beskrive, sa ekspertkommentator Liv Grete Skjelbred på NRKs direktesending.

Noe seinere kom Bjørndalen selv på banen, i TV-intervjuer:

- Jeg sliter med å finne ordene. Det var gøy å få det til i dag. Ekstremt moro, sier han til TV 2.

Bjørndalen var svært rørt og på gråten etterpå. Han slet mye med sykdom i sommer. Til slutt ble det klart at det dreide seg om en bakterieinfeksjon.

- Jeg har fått utrolig fin støtte fra gutta på laget. De vet hva jeg har vært gjennom, så det var spesielt å vinne i dag. Jeg hadde ikke trodd dette i sommer, i høst eller før start. Jeg er rørt. Det er spesielt.

Til NRK sier han:

- Alderen er annerledes. Motiviasjonen er den samme. Jeg har misset noen seire her før. Jeg måtte ta det rolig i de siste utforkjøringene.

Med fra start 41-åringen (!) var med i teten fra start, men han gikk ikke opp i ledelsen før løpet var omtrent halvgått. Han hadde full klaff på standplass og skjøt fullt hus.

Den forrige verdenscupseieren vant han i Kontiolahti i februar 2012. Etter det har han også vunnet et OL-gull på sprinten i Sotsji. Nå er han tilbake på toppen igjen.

Bjørndalen står nå med 94 verdenscuptriumfer i skiskyting og én i langrenn, skriver NTB.

Imponert Bø Tyskeren Simon Schempp måtte tåle en bom. Dermed ble han slått av Bjørndalen med 27,1 sekunder. Tredjeplassen gikk til russeren Alexej Volkov. Han var 38,2 sekunder bak den norske veteranen.

- Jeg er meget imponert og glad på hans vegne, sier Tarjei Bø til NRK.

Til vinteren er det VM i Holmenkollen. Bjørndalen later til å være i rute.

TIL TOPPS:  Ole Einar Bjørndalen. Foto: NTB Scanpix
TIL TOPPS: Ole Einar Bjørndalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer