Bjørndalen falt fra VM-gull

POKLJUKA/OSLO: Ole Einar Bjørndalen falt i en sving og tapte gullkampen mot Raphael Poiree. - Jeg er jævlig skuffa, sier Bjørndalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bjørndalen pådro seg fire strafferunder etter de to liggende skytingene. På de to stående skjøt han feilfritt, og gikk ut like etter Raphael Poiree etter siste skyting. Få kilometer fra mål falt Bjørndalen. Samtidig brast drømmen om et etterlengtet VM-gull.

- Jeg er jævlig skuffa. Medalje er bra, men jeg gikk på trynet oppi der - det ødela. Det var i en venstresving. Jeg kjørte inn Raphael og mistet balansen, sa Bjørndalen til NRK etter løpet.

Bjørndalen har vunnet OL-gull, men har aldri stått øverst på pallen i et VM.

- Synes du verden er fryktelig urettferdig akkurat nå?

- Nei, gullet kommer når jeg fortjener det, sier Bjørndalen til Dagbladet.no.

Bjørndalen gikk som vanlig i ekspressfart i sporet, og selv med fire bom hadde han stor mulighet til å slå Poiree i gullduellen mot slutten.

- Jeg ble sjokkert etter fallet - det pleier ikke å være meg. Her hadde jeg muligheten. Jeg burde klart det, men jeg ble stiv etter fallet og skjønte etterhvert at det ble for tøft, sier Bjørndalen.

- Sølv er ikke nederlag for meg. Men jeg er veldig skuffa over meg sjøl, sier Bjørndalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer