Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen fant teknisk feil ved børsa etter fiasko-skyting

- Fant en feil.

Ole Einar Bjørndalen opplevde et mareritt på skytebanen i Ruhpolding. Denne uken fant han trolig svaret på hvorfor det gikk så galt.

Skiskytterkongen fra Simostranda skjøt ti bomskudd på fellesstarten i Ruhpolding sist lørdag og endte helt sist. På normaldistansen ble det en beskjeden 44.-plass etter fire tilleggsminutter, og på stafetten måtte 41-åringen ta i bruk fire ekstraskudd.

Bjørndalen nøler ikke med å omtale innsatsen på standplass som «katastrofe», men de siste dagene har samtidig gitt visshet om at problemene handlet om mer enn mannen på skiene. Da NTB møtte 41-åringen i solfylte Antholz torsdag, røpet han at en utstyrssjekk denne uka ga funn.

- Jeg har hatt børsa på reparasjon, og det hjalp litt bare det, sa Bjørndalen - og utdypet:

- Vi vant en feil det var godt å få ryddet opp i, så da skal jeg i hvert fall ikke slite med det samme som jeg gjorde i Ruhpolding. Der måtte vi hele tiden gjøre endringer, men fant likevel ikke ut av ting.

Frikjenner ikke seg selv I etterkant av den frustrerende skyteopplevelsen i Ruhpolding søkte Bjørndalen eksperthjelp for å påse at børsa fungerte som den skulle. Feilen som ble oppdaget, hadde han ingen forutsetninger for å avdekke selv.

- Vi fant ut av det via en tilfeldighet, sa Bjørndalen.

Verdenscuprennene i Antholz denne uka skal forhåpentligvis forsterke mistanken om at skyteproblemene hadde sammenheng med den tekniske feilen på våpenet. Samtidig er ikke Bjørndalen villig til å frikjenne seg selv 100 prosent med tanke på skytemarerittet i Ruhpolding.

- Nei, sånt henger alltid sammen med dårlige prestasjoner også. Det jeg gjorde på skytebanen der, var rett og slett for dårlig, fastslo han.

Fredag håper han på en kjærkommen opptur på sprinten i Antholz. Den strålende sesonginnledningen har vært avløst av trøblete renn etter nyttår. Bjørndalen oppsummerer sesongen så langt på denne måten:

- Fantastisk før jul og ekstremt dårlig etter jul. Jeg fikk sykdom i jula, og siden har jeg ikke fått til noen gode renn.

Flest seirer i Antholz Til Antholz kommer han imidlertid i visshet om at den italienske naturperlen er en av hans favorittdestinasjoner i verdenscupen. Bjørndalen har tatt 15 av sine 94 verdenscupseirer i skiskyting nettopp her. Ingen andre steder har han vunnet flere ganger.

41-åringen avviser imidlertid at det gir en ekstra trygghet.

- Jeg er aldri trygg i skiskyting. Her føler man seg alltid jaget eller på vei mot noe. Føler du deg for trygg, får du deg alltid en på trynet, smilte han torsdag.

Skiskytterkongen legger samtidig ikke skjul på at det betyr noe ekstra å komme til Antholz.

- Dette er absolutt det fineste stedet å gå. Ingen tvil om det. Det er alltid stabilt vær, kaldt og fantastiske forhold. Jeg liker meg veldig godt her, fastslår han.

For Bjørndalens del innledes verdenscuprennene i Italia med sprint fredag. Lørdag er det jaktstart, før helga avrundes med stafett søndag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media