Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen får æren for norsk genistrek under OL

Ideen ble unnfanget i 2009.

SNØEN SMELTET: Under VM i 2009 var det så varmt at snøen smeltet. Ole Einar fikk ikke varmet opp til rennene på vanlig måte, og forlangte at noe ble gjort. Når OL nå går i samme byen ni år senere, ble Ole Einars formaning tatt til følge. Foto: NTB Scanpix
SNØEN SMELTET: Under VM i 2009 var det så varmt at snøen smeltet. Ole Einar fikk ikke varmet opp til rennene på vanlig måte, og forlangte at noe ble gjort. Når OL nå går i samme byen ni år senere, ble Ole Einars formaning tatt til følge. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): For ni år siden var det VM i skiskyting i OL-byen Pyeongchang.

Det var så varmt at det var umulig for løperne å varme opp på vanlig måte - med ski på beina.

- Ole Einar Bjørndalen måtte løpe i trappene på hotellet. Det husker jeg han syntes veldig lite om, og han ga klar beskjed om at her måtte det skje noe, humrer toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Rulleskimølle

Og visst har noe skjedd. Olympiatoppen har importert ei diger storrulle - ei tredemølle en kan gå med rulleski på - fra Sverige til Pyeongchang.

Den har vært flittig brukt.

- Ja, det har den. Det har vel vist seg å være et smart grep å ta med den. Vi fryktet vi ville få bruk for den på grunn av varme og dårlige snøforhold. Men hittil har vi jo hatt veldig god bruk for den på grunn av iskulda. Rulla gir løperne en fint alternativ til å gjøre treningsjobben uten å utsette seg for helserisiko i det kalde været, sier Øvrebø.

Flere løpere Dagbladet har snakket med har satt stor pris på muligheten til alternativ trening.

- Det kan vise seg å ha vært en genistrek, medgir Øvrebø.

30 medaljer - 10 gull

- Så selv om Ole Einar ikke selv klarte å kvalifisere seg denne gangen, vil han likevel ha en del av æren for en eventuell norsk OL-suksess?

- Det var han som satte oss på ideen om å ta med ei storrulle. Men Ole Einar har selvsagt bidratt med mye mer. Han har påvirket kulturen i norsk toppidrett i mange, mange år, sier Tore Øvrebø, som i dag gjentok at Norges mål i OL er 30 medaljer og samtidig være blant de tre beste nasjonene totalt.

- Det er et mål vi har kommet fram til i samarbeid med særforbundene. Skal vi klare det, viser erfaringen at 10 av de 30 medaljene må være gull, sier Øvrebø.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!