Bjørndalen får Dæhlie-hjelp

OL-mester Ole Einar Bjørndalen skal få hjelp av Bjørn Dæhlie i skisporet. Og kanskje også som hytte-eier. Bjørndalen bygger nemlig to hyttepalass i den norske fjellheimen.

- Vi har snakket sammen tidligere, men nå får vi muligheten til å jobbe tettere, sier Ole Einar Bjørndalen til NTB.

Sammen med Norges Skiskytterforbund signerte han mandag en sponsoravtale i millionklassen med blant annet Bjørn Dæhlie.

En duell mellom Dæhlie og Bjørndalen på standplass i Holmenkollen etterpå beviste imidlertid at samarbeidet kommer til å handle om noe annet enn skyting.

- Jeg tror han kan tilføre meg veldig mye på den fysiske og psykiske biten. Når det gjelder skyting, er det nok lurt å spørre noen andre, sier Bjørndalen.

Koster flesk

Han deler flere interesser med Bjørn Dæhlie, blant annet bygging av hytter i millionklassen. I tillegg til hyttepalasset på Beitostølen på 380 kvadratmeter, starter Simostranda-løperen snart byggingen av en 340 kvadratmeter stor hytte ved Gaustatoppen i Telemark.

- Men nå blir det ikke mer, det har jeg ikke råd til, sier Bjørndalen, som betaler om lag 20.000 kroner per kvadratmeter for hytta i Telemark.

- Det er godt å kunne snakke med Bjørn, som har bygget mange flere hytter enn meg. Han kan bli en viktig støttespiller for meg både når det gjelder privatliv og idrett i tiden som kommer, mener han.

Skikongen fra Nannestad har tjent millioner på hytter og skiklær, men advarer Ole Einar Bjørndalen mot at det til tider kan være tøft.

- Det er ikke bare lett å være hytteeier. De skal jo leies ut også, sier han.

NTB

SAMARBEID: Bjørn Dæhlie skal hjelpe Ole Einar Bjørndalen med hytteprosjekter og i skisporet. Skytingen tar Bjørndalen seg av selv, men kanskje Dæhlie kan plukke opp noen tips?