Bjørndalen får olympisk legendepris

I selskap med Bob Beamon og Sebastian Coe.

GULLGROSSIST: Ole Einar Bjørndalen kom hjem til Norge med fire OL-gull i Salt Lake City. Sju år seinere belønnes han med en olympisk legendepris.Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX
GULLGROSSIST: Ole Einar Bjørndalen kom hjem til Norge med fire OL-gull i Salt Lake City. Sju år seinere belønnes han med en olympisk legendepris.Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIXVis mer

|||Ole Einar Bjørndalen, tidenes mestvinnende skiskytter, får en olympisk legendepris. Han mener selv det er en av de gjeveste prisene han noensinne har mottatt.

Det er bare de aller beste utøverne i olympisk sammenheng som får denne spesielle prisen, og de får det for store prestasjoner i et OL, melder NRK. Skiskytteren fra Simostranda får prisen for prestasjonene med fire gull i OL i Salt Lake City i 2002.

Blant dem som har fått prisen før Bjørndalen er navn som Edwin Moses, Frankie Fredericks, Bob Beamon og Sebastian Coe.

- Jeg har en fysioterapeut som er veldig idrettsinteressert, og han sa at denne prisen var noe av det største han hadde hørt om. Da måtte jeg undersøke litt selv også, og det er ingen tvil om at det er mange store idrettshelter som har mottatt denne prisen, sier Bjørndalen.

Bjørndalen har totalt vunnet fem gull i olympiske leker. Han har 14 VM-gull og 88 seirer i verdenscupen. I tillegg til det har han og én verdenscupseier i langrenn.

(NTB)