BEKLAGER: Sløvhet gjorde at Ole Einar Bjørndalen fikk en advarsel for brudd på meldeplikten. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix
BEKLAGER: Sløvhet gjorde at Ole Einar Bjørndalen fikk en advarsel for brudd på meldeplikten. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB ScanpixVis mer

Bjørndalen fikk advarsel av Antidoping Norge

Brøt meldeplikten.

Skiskytteren Ole Einar Bjørndalen (39) har fått en advarsel fra Antidoping Norge for brudd på meldeplikten.

Det forteller veteranen selv i et intervju med VG. Mens Bjørndalen var på trening i Oslo, kom dopingjegere på besøk hjemme hos han i Østerrike. Han hadde glemt å gi beskjed om at han hadde valgt å forlenge treningsoppholdet i Norge.

Beklager - Jeg gjorde en endring i treningsplanen og glemte å melde fra om det. Det skal ikke skje og skyldes sløvhet fra min side. En idrettsutøver kan være utrolig fokusert på det som skal gjøre en bedre, og det kan gå utover andre ting. Nå gikk den «avtalen» i glemmeboken, og det er bare å beklage, sier Bjørndalen til VG.

Maks tre advarsler Bjørndalen og andre toppidrettsutøvere må til enhver tid melde fra om hvor de er hele året for at dopingkontrollører skal kunne gjennomføre uanmeldte dopingtester.

Hvis en utøver får tre advarsler, blir han eller hun anmeldt for brudd på meldeplikten.

(NTB)