Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen fikk aldri gå det som kan ha vært karrierens siste renn

Fellesstartene i skiskyting for kvinner og menn er avlyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Om Ole Einar Bjørndalen fortsetter karrieren eller legger opp, er foreløpig en godt bevart hemmelighet. I går sto 42-åringen over jakstarten for å spare krefter til dagens fellesstart.

Det samme gjorde verdenscupvinner Martin Fourcade, men ingen av de to skiskytterlegendene får sette punktum på en ny eventyrlig sesong. Fellesstartene er nemlig avlyst, både for kvinner og menn.

Årsaken er sterk vind i Khanty-Mansijsk. Dermed er skiskytternes sesong over, melder NRK. Det betyr også at Bjørndalens karriere er over, hvis han bestemmer seg for å legge opp.

Hva gjør Bjørndalen? Akkurat det er det mange som tviler på. Blant annet har brødrene Bø overfor Dagbladet uttrykt at de er ganske sikre på at Bjørndalen fortsetter karrieren, mens Marte Olsbu forsnakket seg under VM i Holmenkollen.

- Det er veldig kult at han fortsetter. Han er den mest rutinerte av alle sammen, sa Olsbu.

- Hva? Har han bestemt seg for å fortsette?

- Sorry, nei, nei, det var ikke det jeg mente! Jeg har ikke peiling på om han fortsetter eller ikke. Det er det ingen som vet. Jeg mener at han er her og at han har fortsatt til nå. Det er kult.

Kraftig vind ødelegger Kvinnenes renn, som opprinnelig skulle ha startet klokka 10.20, ble først utsatt til 14.45. Litt før klokka 11.00 ble det klart at værforholdene stopper både kvinnenes og mennenes fellesstart.

- Hovedgrunnen er at det er ekstremt sterke vindkast som kommer. Det var blant annet en lysmast som blåste over standplass, sier NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Fourcade er dermed suveren vinner av verdenscupen sammenlagt, mens Johannes Thingnes Bø, Anton Shipulin, Simon Schempp, Simon Eder og Tarjei Bø følger på de neste plassene i den nevnte rekkefølgen.

Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen havnet på henholdsvis 10. og 13. plass etter å ha stått over mange renn som et ledd i forberedelsene til VM på hjemmebane.

Gabriela Soukalova fikk aldri fullklaff i VM på hjemmebane, men har vært verdens beste skiskytter denne sesongen og vinner sammenlagtkula i likhet med Fourcade. VM-dronninga Marie Dorin Habert havnet på 2. plass, mens Dorothea Wierer ble nr. 3.

Tiril Eckhoff ble beste norske på 11. plass, mens Marte Olsbu kan kalle seg verdens 22. beste skiskytter sett hele sesongen over ett. Samtidig har jenta fra Froland vist en eventyrlig utviklig i det siste og avsluttet sesongen som en av verdens beste.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart