Bjørndalen fikk Egebergs Ærespris

Skiskytteren Ole Einar Bjørndalen og langrennsløperen Hilde Gjermundshaug Pedersen er tildelt Egebergs Ærespris.

- Vanvittig morsomt. Jeg hadde ikke forventet dette, sier en strålende fornøyd Bjørndalen til NTB.

- Selv om det kanskje har vært ett av målene mine, har jeg ikke tenkt på det i det siste, sier han om å få norsk idretts høyeste utmerkelse.

Bjørndalen og de andre skiskytterne ligger for tiden på treningsleir på Austlid. Torsdag drar Bjørndalen til Beitostølen for å måle krefter med langrennsløperne under Beitosprinten til helgen.

«Ole Einar Bjørndalen har vist fremragende idrettsprestasjoner gjennom topp-plasseringer i skiskyting nasjonalt og internasjonalt, ikke minst gjennom prestasjonen å vinne fire gullmedaljer i skiskyting under OL i Salt Lake City. Han har også utmerket seg i langrenn med gode resultater i OL og verdenscupen i konkurranse med verdenseliten» heter det i komiteens beslutning.

Det var Norges Skiskytterforbund som foreslo Bjørndalen som kandidat, mens orienteringsforbundet foreslo Hilde Gjermundshaug Pedersen.

«Hilde Gjermundshaug Pedersen har topp internasjonale resultater i skiorientering med fire medaljer i VM og seier i verdenscupen sammenlagt. Hun har vunnet flere norske mesterskap. Hun har også vist gode prestasjoner i orientering Gjermundshaug Pedersen har også utmerket seg i langrenn med topp nasjonale resultater. De siste sesongene har hun også sterke internasjonale resultater å vise til i konkurranse med den internasjonale eliten», sier komiteen om skiveteranen.

Kammerherre Egebergs Ærespris ble opprettet i 1919 og er norsk idretts høyeste utmerkelse. William Engseth (leder), Grete Waitz og Grete Ingeborg Nykkelmo er komiteens medlemmer.

(NTB)

<B>GULLMEDALJER:</B> Den firedoble OL-mesteren Ole Einar Bjørndalen viser fram fangsten fra Salt Lake City.