Bjørndalen fikk Egebergs Ærespris

Skiskytteren Ole Einar Bjørndalen og langrennsløperen Hilde Gjermundshaug Pedersen er tildelt Egebergs Ærespris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vanvittig morsomt. Jeg hadde ikke forventet dette, sier en strålende fornøyd Bjørndalen til NTB.

- Selv om det kanskje har vært ett av målene mine, har jeg ikke tenkt på det i det siste, sier han om å få norsk idretts høyeste utmerkelse.

Bjørndalen og de andre skiskytterne ligger for tiden på treningsleir på Austlid. Torsdag drar Bjørndalen til Beitostølen for å måle krefter med langrennsløperne under Beitosprinten til helgen.

«Ole Einar Bjørndalen har vist fremragende idrettsprestasjoner gjennom topp-plasseringer i skiskyting nasjonalt og internasjonalt, ikke minst gjennom prestasjonen å vinne fire gullmedaljer i skiskyting under OL i Salt Lake City. Han har også utmerket seg i langrenn med gode resultater i OL og verdenscupen i konkurranse med verdenseliten» heter det i komiteens beslutning.

Det var Norges Skiskytterforbund som foreslo Bjørndalen som kandidat, mens orienteringsforbundet foreslo Hilde Gjermundshaug Pedersen.

«Hilde Gjermundshaug Pedersen har topp internasjonale resultater i skiorientering med fire medaljer i VM og seier i verdenscupen sammenlagt. Hun har vunnet flere norske mesterskap. Hun har også vist gode prestasjoner i orientering Gjermundshaug Pedersen har også utmerket seg i langrenn med topp nasjonale resultater. De siste sesongene har hun også sterke internasjonale resultater å vise til i konkurranse med den internasjonale eliten», sier komiteen om skiveteranen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer