Bjørndalen fikk kjeft etter spurtdrama

Fischer sint. Nordmannen slo Poiree etter målfoto.

(Dagbladet.no): Verken Ole Einar Bjørndalen eller Raphael Poiree har styrken sin i spurten. I dag havnet de to likevel i et durabelig spurtoppgjør om seieren på fellesstarten i Holmenkollen.

Et par hundre meter før mål snek Bjørndalen seg på innsiden av Sven Fischer foran den siste svingen, og kom seg først inn på oppløpet. Poiree manøvrerte også smartere enn tyskeren og tok opp jakten på Bjørndalen. Begge stakk fram foten ved målstreken - men selv ikke fotofinishen kunne gi noe klart svar på hvem som var foran. Bortsett fra at ingen brakk staven denne gangen minnet spurten faktisk om duellen mellom Oddvar Brå og Alexander Savjalov i 1982.

- Trodde det var Sven

I Poirees siste løp i karrieren hadde han kanskje fortjent seieren. Men Bjørndalen ble dømt den nødvendige centimeteren foran.

- Ååh, det er ingenting. Han har lengre bein enn meg, utbrøt Poiree da NRK viste ham reprisen.

- Det er litt synd. En kjempefight med Ole i mitt siste løp var min drøm, sier franskmannen.

Bjørndalen selv hevder han ikke var klar over det var Poiree han hadde på siden av seg.

- Jeg hadde ingen kontroll på at Raphael var der. Jeg trodde det var Sven, sier Bjørndalen. 

VANT I SPURTEN: Ole Einar Bjørndalen fikk kastet fram leggen og slo Raphael Poiree med minste mulige margin. Etterpå fikk han kjeft av Sven Fischer for måten han manøvrerte på like før oppløpet. Foto: SCANPIX
VANT I SPURTEN: Ole Einar Bjørndalen fikk kastet fram leggen og slo Raphael Poiree med minste mulige margin. Etterpå fikk han kjeft av Sven Fischer for måten han manøvrerte på like før oppløpet. Foto: SCANPIX Vis mer

I dagens papirutgave av Dagbladet sier Bjørndalen at han gjerne vil lære spurting av Petter Northug. Og han hevder han har trent en hel del på å kaste fram beinet i en spurt.

- Jeg har trent på å få foten foran i spurten. Nå fikk jeg i hvert fall vist det i ett løp, sier Bjørndalen til NRK.

For aggressiv?

Men Sven Fischer var alt annet enn fornøyd med måten Bjørndalen gikk på de siste hundre meterne. Han mente nordmannen var usportslige da han kranglet seg forbi i siste sving.

- Jeg er litt sur på ham, han var for aggressiv. Jeg hadde fordelen og valgte linje inn mot mål. Da vi kom inn i siste sving var det litt plass, men for lite til å gå på innsida. Han er så stor og har hatt mye suksess - da trenger han ikke gjøre sånt, sier Fischer til NRK.

Han så ut til å skvære opp med Bjørndalen før seiersseremonien, og ville heller ikke legge inn noen protest.

- Han brøt vel ikke reglene, så det er ingen vits å protestere. Men moralsk sett var det ikke riktig, sier Fischer.

Bjørndalen fikk kjeft etter spurtdrama
<B>UMORALSK BJØRNDALEN?</B> Det mente Sven Fischer, som klaget på at nordmannen var i overkant aggressiv i spurten.