Bjørndalen fikset fartsfest for hele laget

Opp fjellside med 400 hestekrefter.

TOK ANSVAR: Ole Einar Bjørndalen har vært i kjelleren mentalt i løpet av mesterskapet, etter noen elendige resultater. I tok han med seg resten av laget på en utflukt med raske biler. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TOK ANSVAR: Ole Einar Bjørndalen har vært i kjelleren mentalt i løpet av mesterskapet, etter noen elendige resultater. I tok han med seg resten av laget på en utflukt med raske biler. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

RUHPOLDING (Dagbladet): Skiskyttergutta trengte å få tankene bort fra bomskudd og dårlige resultater etter normalstarten på tirsdag. 

Hviledagen i går ble derfor brukt opp ei fjellside i Reit im Winkl, et par mil utenfor Ruhpolding, der gutta byttet ut ski med rå motorkraft. 

Bilentusiast Ole Einar Bjørndalen benyttet seg av sponsoravtalen han har med BMW, og lånte tre av bilene de har til utstilling oppe på VM-arenaen. 

- Vi fikk lekt oss på veien, med instruktør, som ga mange god tips. Vi fikk også kjøre en fjellvei, som var bomvei, og der var det litt enklere å kjøre bil. 

- Hvem var hardest på gassen? 

- Det som skjer på tur, blir på tur. Bilene var i hvert fall like hele da de ble levert tilbake igjen, smiler Bjørndalen. 

- Jeg er bilgæren
Som lagets eldste og mest erfarne sjåfør var det kanskje ikke mer enn rett og rimelig at han selv ble førstemann til å få kjøre den råeste bilen. 

- Vi kjørte tre biler, og satt to i hver bil. Det var tre forskjellige bilder også: Én var litt råere en de andre, en sportsbil. Men alle hadde store motorer og over 400 hester. Det var sterke maskiner. Jeg fikk kjøre den råeste en god stund først, men vi byttet på sånn at alle fikk prøve, sier Bjørndalen til Dagbladet. 

Bjørndalen kjører selv en BMW X6 M privat, og har en drøm om å utvide bilparken med en Ferrari en dag. 

- Jeg har alltid vært bilgæren, sier han. 

- Kan en slik dag, der man glemmer skiskyting en liten stund, ha en effekt på prestasjonene? 

BILENTUSIAST: Ole Einar Bjørndalen har stor interesse for biler. Her sitter han i sin Porsche Cayenne S under Östersund-VM i 2008. 
Foto: ARNT E. FOLVIK
BILENTUSIAST: Ole Einar Bjørndalen har stor interesse for biler. Her sitter han i sin Porsche Cayenne S under Östersund-VM i 2008. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Helt sikkert. Det føltes ikke som om vi hadde en dårlig dag i går, i hvert fall. Alle var veldig fornøyde etterpå. Alle har interesse av bil, og av å prøve ut hva bilene er gode for. Det var kult, mye latter og god følelse. 

- Hvor fort gikk det på meste?

- Det var ikke Autobahn, da. Men det gikk fort, til og med yngstemann visste hvor gassen var, sier Bjørndalen.

Mye latter
Tarjei Bø tør ikke si hvem som var den beste sjåføren, men han forteller gjerne hvem som var den farligste: 

- Lars Helge (Birkeland) hadde en forbikjøring som var rimelig close. Jeg opplevde den ikke selv, jeg hadde kjørt fra dem, men jeg har fått høre det fra baktroppen. 

Han mener Bjørndalen rent teknisk ligger et hakk foran de andre på bilkjøringa, men at andre har færre sperrer. 

- Vi hang i hvert fall på, selv om det kanskje ikke var teknisk riktig. Det gikk ikke så fort, ettersom det var svingete og og oppover, men fartsfølelsen var stor. 

- Viktig å få en sånn dag etter mye negativt fokus?

- Ja, i går var en jul dag hvor tida gikk fort. Vi var helt utslitt da vi kom tilbake, du må jo være litt på hugget når du kjører bil. Vi hadde det veldig kult og har ledd masse. Det var godt å slippe å tenke på skyting, bom og kant ut, sier Bø.