Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen forbannet etter taktisk bom

- Håper ikke han hater meg, smiler Gull-Emil.

ÖSTERSUND (Dagbladet.no): To ganger i VM har Ole Einar Bjørndalen levert tilnærmet optimale løp, men likevel ikke vunnet.

Begge gangene er han blitt slått av «jyplingen» Emil Hegle Svendsen. Den som tror Bjørndalen har tenkt å la det bli en vane, må tro om igjen.

For selv om Bjørndalen gjorde gode miner til slett spill, og diplomatisk sa at «det er bedre at Emil slår meg enn at utlendingene slår meg», hater 34-åringen å bli slått.

Særlig når en feilvurdering på sisteruden trolig kostet ham gullmedaljen.

På pressekonferansen etterpå spurte Dagbladet.no Hegle Svendsen om hvor oppsatt han tror Bjørndalen er etter å sette ham på plass.

- Jeg tror han er oppsatt på å slå alle. Jeg håper ikke han hater meg for at jeg tok to gull foran nesa hans. Jeg spurte ham før vi gikk på pallen om han var forbanna. «Ja!», svarte han. Det er helt greit, men jeg håper han unner meg gullene, smiler Hegle Svendsen.

Tror Emil blir satt på plass

Bjørndalen flirte godt av svaret - og lover 22-åringen tøff konkurranse framover.

UVANT: Ole Einar Bjørndalen måtte se seg slått av Emil Hegle Svendsen på dagens fellesstart. Dermed ble det plassen nedenfor på pallen. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
UVANT: Ole Einar Bjørndalen måtte se seg slått av Emil Hegle Svendsen på dagens fellesstart. Dermed ble det plassen nedenfor på pallen. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- Å bli slått av en som er bedre enn seg, er lettere å akseptere. Emil gjorde et fantastisk løp. det er kult å bli slått av en 22-åring. Følelsen når du blir slått på streken er ikke god, men det er sånn det må være. Han skal få hard fight framover, sier Bjørndalen.

Akkurat det er det ingen grunn til å tvile på. Det gjør i hvert fall ikke landslagssjef Kjell Ove Oftedal, som måtte ta til tårene etter dobbeltseieren på fellesstarten.

- Ja, jeg er helt sikker på at Ole vil sette Emil på plass igjen. Ole er den beste over tid, selv om Emil er best her og nå. Det er fortsatt langt fram for han, sier Oftedal til Dagbladet.no..

Som vet at Bjørndalen ikke er helt fornøyd med sølv.

- Ole skal ikke være helt fornøyd med resultatet, han gjør nesten en optimal prestasjon. Selve prestasjonen skal han derimot være fornøyd med, sier han.

Emil var utkjørt

For Bjørndalen bommet bare på ett av 20 skudd, det samme gjorde Emil Hegle Svendsen. Etter siste skyting gikk kronprinsen ut fire sekunder foran kongen - det lå an til et norsk bikkjeslagsmål om gullet.

Bjørndalen tettet raskt luka og lå i rygg på Hegle Svendsen en liten stund før han gikk i tet. Da var 22-åringen i kjelleren - og beit seg fast på rein vilje.

image: Bjørndalen forbannet etter taktisk bom

- Jeg var så sliten at jeg hadde mer enn nok med å henge på da Ole gikk forbi. Jeg visste at jeg måtte ta ham i spurten, jeg hadde ikke sjans til å gå fra ham, sier han.

Og selv om Emil var overlegen i spurten, var han på ingen måte sikker på seier foran oppløpet.

- Jeg vil ikke si det var enkelt, det var mye adrenalin som gjorde det. Jeg er ikke kjent som noen stor spurter, jeg er en treig jævel. Men Ole var sliten han også.

Bjørndalen følte at Hegle Svendsen fulgte ham lett der og da. Etterpå angret han fælt på at han ikke kjørte enda hardere på sisterunden.

- Jeg skulle begynt før, jeg kjørte ikke med topphastighet. Jeg skulle prøvd det. Rett etterpå var jeg dritforbannet, og tenkte på hvor jeg skulle gått annerledes. Men jeg visste ikke hvor sliten han var. Jeg hadde hatt en billig reise hele løpet og hadde mer å gå på.

- Hvor mye har dere trent på spurt?

- Vi har kjørt spurttrening før, Emil er sterk. Han har større muskelfibre enn meg. Jeg kunne tatt ham om jeg hadde kjørt steinhardt på sisterunden. Det er surt å tape på sånt, sier Bjørndalen.

Tråkket på staven til Bjørndalen

image: Bjørndalen forbannet etter taktisk bom

Hegle Svendsen røpet også at han ved et uhell tråkket på staven til Bjørndalen før siste skyting.

- Jeg håper ikke han blei forbanna for det, sier Emil.

- Det kan skje hvem som helst. Det ble bare en liten stopp, beroliger Bjørndalen.

Framover får Hegle Svendsen en utfordring med å holde seg skjerpet etter VM-suksessen. Selv innrømmer han at han er usikker på hvordan han kommer til å takle de to gullene.

- Jeg vet ikke, men det er jo en motivasjon å gå flere løp som dette. En liten utladning når jeg kommer hjem blir det nok uansett, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media