<strong>OMBESTEMTE SEG:</strong> Ole Einar Bjørndalen skulle egentlig legge opp etter denne sesongen, men gjør nå helomvending og fortsetter i to nye år.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
OMBESTEMTE SEG: Ole Einar Bjørndalen skulle egentlig legge opp etter denne sesongen, men gjør nå helomvending og fortsetter i to nye år. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Bjørndalen fortsetter karrieren til VM på hjemmebane i 2016

Gjør helomvending.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidenes vinterolympier Ole Einar Bjørndalen har bestemt seg for å fortsette skiskytterkarrieren i ytterligere to år.

40-åringen har dermed bestemt seg for å avslutte sin lange og innholdsrike karriere med VM på hjemmebane i Holmenkollen i 2016, skriver VG.

- Timingen ville vært perfekt ved å gi seg etter en god sesong og mitt nest beste OL, men iveren og lysten til å fortsette er så stor at jeg synes det er bedre å sette punktum for en lang karriere i Holmenkollen, sier Bjørndalen til avisen.

Han ble mestvinnende vinterolympier under lekene i Sotsji nylig. Veteranen fikk med seg gull på sprinten og i blandet stafett. Bjørndalen er oppe i 13 OL-medaljer totalt (åtte gull, fire sølv og en bronse). Det første gullet tok han i Nagano i 1998.

Søkte råd hos treneren Bjørndalen har etter OL i Sotsji søkt råd hos landslagstrener Roger Grubben og sine nærmeste støttespillere. En medisinsk vurdering har også ligget til grunn for beslutningen om å fortsette karrieren i ytterligere to år.

- Ole Einar elsker dette livet. Når han kjenner at motivasjonen er som før, da tenker jeg at det egentlig er en enkel avgjørelse. Det er ikke gitt at fremgangen bare fortsetter. Han må gjøre en jobb som topper det han har gjort i år, og det er noe av det som trigger han også. Han elsker å jage de utfordringene det innebærer. Han blir motivert av å klare nye ting, sier Grubben til VG.

Vil bli bedre Bjørndalen er klar for å jakte nye medaljer i VM i Kontiolahti neste år og i Oslo i 2016.

- Jeg er overbevist om at jeg kan få et løft og bli enda bedre. Hadde jeg ikke trodd det, så hadde jeg gitt meg nå. Om det holder til å være i verdenstoppen er litt avhengig av hvor mye de andre forbedrer seg, men jeg er sikker på at jeg kan ta nye steg, sier mannen som har tatt 39 VM-medaljer siden sitt første mesterskap i 1995. 19 av dem gull.

Bjørndalen er denne uka på plass i slovenske Pokljuka for å gå verdenscup. Første renn er sprinten torsdag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer