Bjørndalen fryktet at sesongen var over, men nå har han grunn til å smile

Drar til høyden.

PÅ RETT VEI: Ole Einar Bjørndalen (41) mistet åtte uker med trening i sommer på grunn av en kranglete virusinfeksjon. Nå er veteranen imidlertid på vei i riktig retning. Nå føler han seg sterk nok til sesongens første høydeopphold. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
PÅ RETT VEI: Ole Einar Bjørndalen (41) mistet åtte uker med trening i sommer på grunn av en kranglete virusinfeksjon. Nå er veteranen imidlertid på vei i riktig retning. Nå føler han seg sterk nok til sesongens første høydeopphold. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): For en liten måned siden fikk Ole Einar Bjørndalen (41) en uventet opptur da han ble nummer tre på skiskytterguttas testrenn i Holmenkollen.

Tidenes vinterolympier er ikke kjent for å samle på tredjeplasser, men testløpet ble en real opptur fordi han fikk store deler av sesongoppkjøringen ødelagt på grunn av en virusinfeksjon som sørget for at han måtte tilbringe 35 dager (!) i senga.

- Dette er nesten den største oppturen jeg har hatt på et år, sa Bjørndalen til Dagbladet, før han la til:

- Sist gang jeg lå lenger i ro var da jeg lå i magen til mutter'n.

Har fått gode svar Veteranen fryktet at sykdommen før sommeren skulle ødelegge hele sesongen, men de siste månedene har han brukt tida svært godt - og samtidig fått positive svar fra kroppen.

- Det har gått veldig bra i det siste. Det har fungert godt, og jeg har hatt framgang hele veien. Kroppen responderer veldig godt på treningen, sier Bjørndalen til Dagbladet nå.

- Jeg ble veldig overrasket over fort bra det gikk i testrennet, og etterpå har pila fortsatt å peke oppover, legger han til.

Droppet høydeopphold På grunn av sykdomsperioden i sommer droppet Bjørndalen både Blinkfestivalen i Sandnes og landslagets første høydeopphold tidligere i høst.

Har har heller ikke vært med på høydeopphold nummer to.

Resten av skiskytterne har nemlig trent i italienske Val Senales de siste par ukene, men Bjørndalen har vært hjemme i Norge. Å drive med høydetrening når kroppen ikke er helt klar for det er ingen god idé.

Nå har imidlertid Bjørndalen fått de svarene han har ønsket seg - og det er et svært godt tegn før VM i Holmenkollen i mars.

- Bare å holde koken 41-åringen reiser til Østerrike i morgen og søndag drar han videre til Val Senales på egenhånd. Emil Helge Svendsen, Tiril Eckhoff og resten av skiskytterne drar imidlertid hjem når Bjørndalen ankommer, men tidenes vinterolympier får isteden selskap av det norske langrennslandslaget.

Bjørndalen synes det passer bra å forlate Norge nå som det er grått og kaldt i østlandsområdet.

- Det er greit å dra nå når gråværet har kommet. Nå gjelder det bare å holde koken, så blir dette bra, sier han.

Landslagstrener for herrene, Egil Gjelland, forteller til Dagbladet at resten av skiskytterne har hatt en god og sykdomsfri treningsperiode i Val Senales.

- Det har vært veldig bra. Vi er fornøyde, sier han.

Isbreen i Val Senales, der utøverne trener på ski, ligger på cirka 3000 meter over havet, mens byen Maso Corto, der de fleste velger å bo, ligger cirka 900 meter lavere.

• Skiskyttersesongen starter med åpningsrenn på Sjusjøen 21. november. Helga etter går verdenscupåpningen i Östersund.