Bjørndalen går likevel verdenscup i Finland

Svendsen er syk.

TIL FINLAND: Ole Einar Bjørndalen går verdenscuprenn i Finland denne uka. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TIL FINLAND: Ole Einar Bjørndalen går verdenscuprenn i Finland denne uka. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Skiskytterveteranen Ole Einar Bjørndalen får sjansen i verdenscupen i finske Kontiolahti. 44-åringen erstatter en syk Emil Hegle Svendsen.

Norges Skiskytterforbund bekrefter i en pressemelding at Bjørndalen går sprinten i Finland torsdag.

– Emil Hegle Svendsen reiser ikke til Kontiolahti sammen med resten av laget. Dette er selvfølgelig veldig synd, men han er på bedringens vei og vil vurdere om han stiller til start på søndagens fellesstart, sier idrettssjef Per Arne Botnan.

Bjørndalen takket nylig nei til å gå IBU-cup i Russland etter at han ble vraket fra verdenscuprennet i nettopp Kontiolahti. Nå får han altså likevel sjansen i de finske løypene.

Bjørndalen har ikke gått i verdenscupen siden 10. januar. Han ble vraket til Pyeongchang-OL etter at hans to beste plasseringer i verdenscupen var to 18.-plasser denne sesongen. Bjørndalen OL-debuterte under Lillehammer-lekene i 1994. Han hadde vært på startstreken i hvert eneste vinter-OL siden den gang, men i år ble rekken brutt.

Det har vært spekulert i om Bjørndalen kommer til å sette karrierepunktum etter sesongen. Han har foreløpig ikke uttalt seg om framtiden etter OL.

(NTB)