Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen gikk Norge inn på pallen etter mesterlig opphenting

Vekslet på 13.-plass - endte på tredje.

SUPERETAPPE: Ole Einar Bjørndalen vekslet på 13.-plass, men gikk Norge helt opp på pallen med en fantastisk ankeretappe på stafetten i Oberhof.Foto: SCANPIX/AP Photo/Darko Bandic
SUPERETAPPE: Ole Einar Bjørndalen vekslet på 13.-plass, men gikk Norge helt opp på pallen med en fantastisk ankeretappe på stafetten i Oberhof.Foto: SCANPIX/AP Photo/Darko Bandic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Einar Bjørndalen (36) sto for tidenes opphenting da han gikk Norge opp fra 13. til 3.-plass i nest siste verdenscupstafett i skiskyting før VM.

Etter at Alexander Os og Lars Berger hadde vært ute i til sammen seks strafferunder onsdag, fikk Bjørndalen et håpløst utgangspunkt fra 13.-plass etter en brukbar tredjeetappe av Rune Brattsveen.

Med feilfri liggende skyting og bare to ekstraskudd i voldsomme vindkast på stående, var skiskytterkongen plutselig oppe på annenplass.

Men i spurten mot tsjekkiske Michal Slesingr ble Bjørndalen for svak.

- Det er sikkert skjedd før at noen har avansert ti plasser i en stafett, men neppe på siste skyting. Det viser at Ole Einar mestrer vanskelige skyteforhold bedre enn de fleste, sa idrettssjef Per Arne Botnan til NTB.

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø var ikke med i Norges lag på grunn av sykdom.

Fem runder Tyskland vant stafetten soleklart. Michael Greis gikk inn til de tyske skiskytterguttas første stafettseier siden OL-gullet i Torino i 2006. Laget endte 2.22 minutter foran Tsjekkia.

Samtlige lag fikk to eller flere strafferunder i de svært vanskelige skyteforholdene. OL-mester Jevgenij Justjugov presterte å bomme på samtlige åtte skuddmuligheter på siste skyting og måtte ut i fem strafferunder for Russland.

- En merkelig stafett, og særlig mot slutten. Det er ikke normalt at en sterk skytter som Justjugov må ut i fem strafferunder. Det sto åtte, ni løpere og presset hverandre i ren skytekonkurranse under ekstreme vindforhold på siste serie, sa Botnan.

Topp tre Generalprøven før VM finner sted i italienske Anterselva senere i måneden. Norges skiskyttermenn har de ti siste årene aldri vært utenfor seierspallen i siste verdenscupstafett før mesterskap.

Norge er både regjerende verdens- og OL-mester i stafett.

VM-stafetten for menn i russiske Khanty-Mansijsk avvikles 13. mars. VM-troppen blir tatt ut i to omganger. Første uttak finner sted 24. januar, der inntil fire løpere av hvert kjønn får billett.

Etter stafetten i Anterselva blir også stafettlaget i VM utformet.

Det siste VM-uttaket finner sted 14. februar.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!