Bjørndalen gikk Norge inn på pallen etter mesterlig opphenting

Vekslet på 13.-plass - endte på tredje.

SUPERETAPPE: Ole Einar Bjørndalen vekslet på 13.-plass, men gikk Norge helt opp på pallen med en fantastisk ankeretappe på stafetten i Oberhof.Foto: SCANPIX/AP Photo/Darko Bandic
SUPERETAPPE: Ole Einar Bjørndalen vekslet på 13.-plass, men gikk Norge helt opp på pallen med en fantastisk ankeretappe på stafetten i Oberhof.Foto: SCANPIX/AP Photo/Darko Bandic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ole Einar Bjørndalen (36) sto for tidenes opphenting da han gikk Norge opp fra 13. til 3.-plass i nest siste verdenscupstafett i skiskyting før VM.

Etter at Alexander Os og Lars Berger hadde vært ute i til sammen seks strafferunder onsdag, fikk Bjørndalen et håpløst utgangspunkt fra 13.-plass etter en brukbar tredjeetappe av Rune Brattsveen.

Med feilfri liggende skyting og bare to ekstraskudd i voldsomme vindkast på stående, var skiskytterkongen plutselig oppe på annenplass.

Men i spurten mot tsjekkiske Michal Slesingr ble Bjørndalen for svak.

- Det er sikkert skjedd før at noen har avansert ti plasser i en stafett, men neppe på siste skyting. Det viser at Ole Einar mestrer vanskelige skyteforhold bedre enn de fleste, sa idrettssjef Per Arne Botnan til NTB.

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø var ikke med i Norges lag på grunn av sykdom.

Fem runder Tyskland vant stafetten soleklart. Michael Greis gikk inn til de tyske skiskytterguttas første stafettseier siden OL-gullet i Torino i 2006. Laget endte 2.22 minutter foran Tsjekkia.

Samtlige lag fikk to eller flere strafferunder i de svært vanskelige skyteforholdene. OL-mester Jevgenij Justjugov presterte å bomme på samtlige åtte skuddmuligheter på siste skyting og måtte ut i fem strafferunder for Russland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer