Tunge dager etter OL-vraking for Bjørndalen

Bjørndalen gikk på en smell etter OL-vrakingen

Ole Einar Bjørndalen (43) blir likevel ikke med i EM i skiskyting. Han gikk på en smell etter OL-vrakingen, forteller han til VG.

GÅR IKKE EM: Ole Einar Bjørndalen var så skuffet over at OL-håpet røyk at han gikk på en smell i etterkant. Foto: Sven Hoppe/dpa via AP/NTB Scanpix
GÅR IKKE EM: Ole Einar Bjørndalen var så skuffet over at OL-håpet røyk at han gikk på en smell i etterkant. Foto: Sven Hoppe/dpa via AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det har vært mer krevende enn jeg hadde sett for meg, både mentalt og praktisk. Det har vært dager hvor det har vært tungt å være i bevegelse, sier han til avisen.

- Jeg har ikke klart å gjennomføre den planlagte treningen. Det er mye som har skjedd, og det har kostet energi. Det må jeg innrømme.

Han beskriver situasjonen i forbindelse med vrakingen som «annerledes enn det jeg har vært borti før».

- Jeg ønsker ikke å si så mye mer om det, men når hodet og kroppen ikke er på «stell» så er det heller ingen god idé å konkurrere. Du må være i vater, sier han om hvorfor han likevel ikke går åpent EM i Val Ridanna.

Rennene startet allerede onsdag med normaldistanse for menn. Der ble Håvard Bogetveit beste norske på 14.-plass. På 15-kilometeren for kvinner ble Kaia Nicolaisen beste norske på 8.-plass.

Seks norske kvinner og seks menn er med for Norge i mesterskapet. De neste konkurransene går fredag. Da er det sprint for både kvinner og menn.

Da det ble kjent at Ole Einar Bjørndalen ikke ble tatt ut til OL i Pyeongchang, ble det opplyst at han hadde veldig lyst til å gå EM. Slik ble det altså ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer