GÅR IKKE EM: Ole Einar Bjørndalen var så skuffet over at OL-håpet røyk at han gikk på en smell i etterkant. Foto: Sven Hoppe/dpa via AP/NTB Scanpix
GÅR IKKE EM: Ole Einar Bjørndalen var så skuffet over at OL-håpet røyk at han gikk på en smell i etterkant. Foto: Sven Hoppe/dpa via AP/NTB ScanpixVis mer

Tunge dager etter OL-vraking for Bjørndalen

Bjørndalen gikk på en smell etter OL-vrakingen

Ole Einar Bjørndalen (43) blir likevel ikke med i EM i skiskyting. Han gikk på en smell etter OL-vrakingen, forteller han til VG.

- Det har vært mer krevende enn jeg hadde sett for meg, både mentalt og praktisk. Det har vært dager hvor det har vært tungt å være i bevegelse, sier han til avisen.

- Jeg har ikke klart å gjennomføre den planlagte treningen. Det er mye som har skjedd, og det har kostet energi. Det må jeg innrømme.

Han beskriver situasjonen i forbindelse med vrakingen som «annerledes enn det jeg har vært borti før».

- Jeg ønsker ikke å si så mye mer om det, men når hodet og kroppen ikke er på «stell» så er det heller ingen god idé å konkurrere. Du må være i vater, sier han om hvorfor han likevel ikke går åpent EM i Val Ridanna.

Rennene startet allerede onsdag med normaldistanse for menn. Der ble Håvard Bogetveit beste norske på 14.-plass. På 15-kilometeren for kvinner ble Kaia Nicolaisen beste norske på 8.-plass.

Seks norske kvinner og seks menn er med for Norge i mesterskapet. De neste konkurransene går fredag. Da er det sprint for både kvinner og menn.

Da det ble kjent at Ole Einar Bjørndalen ikke ble tatt ut til OL i Pyeongchang, ble det opplyst at han hadde veldig lyst til å gå EM. Slik ble det altså ikke.

- Men jeg er oppe av grøften nå, sier Bjørndalen til VG og roser kona Darja Domratsjeva og datteren Xenia for å ha hjulpet ham gjennom de tunge dagene.

(NTB)