Bjørndalen gleder seg til snøkaos

Meldt en halvmeter i Hochfilzen.

VM-gullvinner Ole Einar Bjørndalen gleder seg til onsdagens harde 20-kilometer i snøvær. Det er

- Selv om det har snødd et døgn, sier værmeldingen at det skal komme mye mer snø og bli tunge forhold. Det passer meg godt, håper det kommer så mye som mulig, sa en offensiv Bjørndalen til NTB.

En avslappet Hochfilzen-gullvinner tok seg god tid til å prate med journalister tirsdag kveld. Det tyder på at 31-åringen føler seg i god form og har kontroll på situasjonen.

- Jeg følte mer press foran helgens distanser. Nå er ikke trykket like stort, men jeg gjør så godt jeg kan for å holde spenningsnivået oppe. Det er ikke bra å slippe seg for mye ned, bli fornøyd med det som er gjort, fortsatte Bjørndalen.

Han ser avslappet ut og er i knallform. Oddsene er lave for et nytt VM-gull.

Glir oppå

Skivalget under onsdagens tredje VM-øvelse er han trygg på.

- Jeg har gode ski under slike forhold og liker å gå når det er løst. Det eneste problemet i snøvær er egentlig å se blinkene skikkelig. Du må sikte bedre, rett og slett.

Med sine 65-66 kilo i matchvekt glir Bjørndalen oppå snøen. Mange av de tyngre konkurrentene, for eksempel tyske Sven Fischer, får oftere trøbbel og blir kavete i stilen når snøhaugene ligger tett i løypa.

- Teknikken må sitte i snøvær. Klarer jeg å flyte riktig på snøen kan jeg tjene mye tidsmessig, men det er viktig å skyte godt også. Du blir straffet hardt med bomskudd på normaldistansen. Jeg tåler neppe mer enn ett bomskudd for å være i toppen, kanskje ikke det en gang, påminnet Simostranda-løperen.

Han er godt fornøyd med det han har gjort til nå i mesterskapet.

- Det har gått veldig veien. Nå har jeg fokus på å gjøre de vanlige forberedelsene, og jeg er litt spent på om jeg klarer å holde fokus. Det gjelder å gå fort hele veien, men samtidig spare litt til sisterunden.

- Kan du mislykkes i den formen du er i nå?

- Det kan skje at jeg ryker helt. Det kan alltid komme en nedtur, enten onsdag eller senere. Jeg får ta det som det kommer, men forberedelsene skal det ikke stå på, lovte Bjørndalen.

(©NTB)