Bjørndalen har meldt seg på i tetkampen i Folkets Idrettspris

Avstemningen avsluttes lørdag.

I TETKAMPEN: Ole Einar Bjørndalen har meldt seg inn i teten som kjemper om å vinne Folkets Idrettspris. Her sammen med Bjørn Dæhlie under OL i Sotsji i februar - mannen han gikk forbi og ble tidenes vinterolympier. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
I TETKAMPEN: Ole Einar Bjørndalen har meldt seg inn i teten som kjemper om å vinne Folkets Idrettspris. Her sammen med Bjørn Dæhlie under OL i Sotsji i februar - mannen han gikk forbi og ble tidenes vinterolympier. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Stem på din Folkets Idrettspris-kandidat lenger ned i saken! Vi trekker ut tre vinnere som får tilsendt gavekort til en verdi av 1000 kroner.

(Dagbladet): Midnatt lørdag avsluttes avstemningen i Folkets Idrettspris.

Da Dagbladet så på stillingen mandag, var det fire kandidater som kjempet helt i toppen: Magnus Carlsen, Cecilia Brækhus, Therese Johaug og Kjetil Jansrud. Nå har også Ole Einar Bjørndalen for alvor meldt seg på i kampen om å vinne prisen.

40-åringen fra Simostranda i Buskerud kunne etter OL-gull på skiskyttersprinten og mixed-stafetten i Sotsji kalle seg tidenes mestvinnende vinterolympier. Nå er det ingen som har flere gull (åtte) eller medaljer (13) enn Ole Einar Bjørndalen i vinter-OL. Skiskytterlegenden ble også kåret til Sotsji-OLs beste mannlige utøver.

- Kjempemoro Dagbladets kommentator Esten O. Sæther mener det er riktig at Bjørndalen er å finne i toppen i en kåring som dette.

- Ja, helt åpenbart. Han er Norges kanskje best kjente utøver internasjonalt, og er kjempepopulær i blant annet Tyskland og Russland. Det å klare å ta OL-gull i den alderen sprenger grenser. Det er kjempemoro, sier han.

Sæther er imponert over Bjørndalens år, der han blant annet altså ble tidenes vinterolympier.

- Det kan ikke bli så mye større enn det. Bjørndalen har jo også stor anerkjennelse internasjonalt, og det forteller mye at han blant annet fikk stor tilslutning da han ble valgt som utøverrepresentant i IOC. Det er den norske idrettsutøveren med mest tyngde for tida, sier Sæther.

Ringreven Carlsen Sjakkkongen Magnus Carlsen er rutinert i Folkets Idrettspris-sammenheng. 24-åringen har vunnet prisen hele tre ganger, sist i fjor da han vant for andre år på rad. At han forklarte å forsvare VM-tittelen i november, legger ingen demper på populariteten.

- Det har vært et ekstremt bra norsk idrettsår. Prestasjonene har gjort at det er vanskelig å komme med på denne lista, da det er mange som har gjort det godt. Det er moro for norsk idrett, sa Dagbladets kommentator Esten O. Sæther mandag.

Disse er nominert: • Cecilia Brækhus
Therese Johaug
Kjetil Jansrud
Emil Hegle Svendsen
Mariann Marthinsen
Ole Einar Bjørndalen
Magnus Carlsen
Martin Johnsrud Sundby
Alexander Kristoff
Marit Bjørgen
Mats Zuccarello Aasen
• Henrik Kristoffersen
• Jørgen Graabak

Folkets Idrettspris, tidligere vinnere:

Tidligere vinnere av Folkets Idrettspris:

1990: Johann Olav Koss
1991: Johann Olav Koss
1992: Vegard Ulvang
1993: Drillos
1994: Johann Olav Koss
1995: Bjørn Dæhlie
1996: Vebjørn Rodal
1997: Rosenborg
1998: Drillos
1999: Håndballjentene
2000: Knut Holmann
2001: John Arne Riise
2002: Petter Solberg
2003: Petter Solberg
2004: Andreas Thorkildsen
2005: Thor Hushovd
2006: Ole Einar Bjørndalen
2007: Aksel Lund Svindal
2008: Håndballjentene
2009: Magnus Carlsen
2010: Thor Hushovd
2011: Cecilia Brækhus
2012: Magnus Carlsen
2013: Magnus Carlsen

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer