Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen hard-kjører i 200 km/t

Ole Einar Bjørndalen (26) kjører seg så hardt på trening i sommer at han må tvinge seg selv til å koble ut med annen fart og moro - som å kjøre gokart i nærmere 200 km/t.

Slik har du aldri sett OL-mesteren i skiskyting fra Nagano i 1998! I bortimot 200 kilometer i timen på gokartbaner i Italia «kobler» Ole Einar Bjørndalen ut fra den tøffe sommertreningen.

- Hodet blir lei av å gjøre de samme tingene hele tida, derfor er det utrolig viktig å koble ut med noe helt annet. Å kjøre gokart på bane her nede er helt vilt. Det går så fort at en er nødt til å kjenne frykten, flirer Ole Einar Bjørndalen.

- Har lært

Skiskytteren har tatt konsekvensen av at han sist sesong mislyktes i VM på hjemmebane - og på tampen av sesongen også mistet sammenlagtledelsen i verdenscupen til franske Raphael Poiree.

I evalueringen er dette summert opp i to punkter: For dårlig skyting og mangel på overskudd mot slutten av sesongen.

- Jeg har lært av fjoråret. Hovedutfordringen foran årets sesong er å bli en bedre skytter og sørge for at jeg fysisk holder helt inn, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Trener i høyde

Sammen med sin italienske kjæreste Nathalie Santer tilbringer Bjørndalen mye av sesongoppkjøringen i 1200 meters høyde i Toblach - hvor familien Santer eier og driver et digert hotell.

Her trener Bjørndalen hardere enn noensinne. Og nesten daglig i 2000 meters høyde.

- Den største forskjellen fra tidligere er at jeg nå trener mer med høyere belastning enn hva jeg har vært vant til. Hver trening er nesten som en konkurranse, og allerede nå føler jeg en viss framgang i skytingen, sier Ole Einar Bjørndalen.

Satser på nett

Fartsgale Bjørndalen bruker også mye av fritida på lange motorsykkelturer med sin Yamaha 1000 kubikker. Samboerparet brukte sommerferien til en motorsykkelferie nedover i Europa.

Til Norge kommer ikke Bjørndalen før i september. Før den tid skal han på treningsleir i Tyskland og Bulgaria.

PS! Ole Einar har også brukt sommeren til å lansere sin egen hjemmeside på Internett - som skal være en egen portal for alt innen skiskyting.

Hjemmesiden finner du på www.bjoerndalen.com

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media