Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen holder igjen toppformen

Skiskytteren sikter på OL i februar.

LANGT BAK NORTHUG: Ole Einar Bjørndalen deltok i langrennet på Beitostølen i dag, men var nesten ett minutt bak Petter Northug i mål. Foto: Heiko Junge / Scanpix
LANGT BAK NORTHUG: Ole Einar Bjørndalen deltok i langrennet på Beitostølen i dag, men var nesten ett minutt bak Petter Northug i mål. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

|||Sist Ole Einar Bjørndalen (35) banket langrennseliten, var sesongåpningen FOR bra.


Det mener Bjørndalens personlige trener, Roger Grubben (40).

- Ja, det ble nesten for bra. Ikke at VM det året ble dårlig ettersom han vant to gull, men pilen pekte litt nedover i siste del av mesterskapet. Hvis jeg skal ønske noe for denne sesongen, blir det at formen hans blir skarp først et stykke ut i januar, sier Grubben til NTB.

Uten tørt krutt i muskulaturen var Ole Einar Bjørndalen sjanseløs mot Petter Northug og co. lørdag. Nesten ett minutt måtte han gi tapt til den norske langrennskongen over 15 kilometer. Tolv år yngre Northug vant duellen mot skiskytterkongen enkelt.

Men for veteranen Bjørndalen var det ikke meningen å være i toppform. Mye mengdetrening holder formutløsningen på kontrollert avstand.

Foreløpig.

Aldri tema

For selv om bare fire nordmenn var bedre enn den litt «langrennsrustne» simostrandingen lørdag, var det aldri tema at Bjørndalen skulle kvalifisere seg til nye verdenscupforsøk i langrenn. Verdens beste skiskytter hadde blitt tatt ut til å gå om han ville.

- Det er helt sikkert at jeg ikke skal gå verdenscupåpningen i langrenn på Beitostølen neste helg. Jeg har aldri vært i tvil om det. I så fall måtte jeg ha lagt opp treningen annerledes. Jeg ville aldri stilt opp mot verdens beste langrennsløpere uten å ha forberedt meg bedre og vært i form, sa Ole Einar Bjørndalen til NTB.

Rent bord

I november 2006 vant Bjørndalen den norske langrennsåpningen. Eventyret fortsatte med triumf i Gällivare noen dager senere. Der ble råskinnet tidenes første skiskytter med verdenscuptriumf også i langrenn.

Og på skiskytterarenaen gjorde han enda renere bord med fem seirer på rad i sesongstarten.

Men Bjørndalen og hans hjelpere lærte etter at VM-kurven dalte senere samme vinter.

Med OL i Canada bare 90 dager unna nå, er det i beste fall usikkert å ha prikket toppformen til sesongstarten.

Kommer han skarpladd til Canada midt i februar, er målet å kopiere OL-innsatsen fra 2002 med gull, gull, gull og gull.

- Jeg skulle gjerne ha gått litt fortere og håpet på det. Til Östersund skal jeg bli litt skarpere, men likevel har jeg ikke planer om noen toppform der heller, fortalte Ole Einar Bjørndalen.

Skiskytterne åpner verdenscupsesongen i den svenske byen om to og en halv uke.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media