Bjørndalen hyller Tyskland etter dobbelt stafett-gull

- Det er enormt. Se video!

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen og de andre stafettgutta fikk på en medaljeseremoni nede i Joensuu sentrum nå i kveld sine sølvmedaljer etter VM-stafetten i Kontiolahti.

Like før var det også premieutdeling for damestafetten i går - hvor de norske jentene endte på femteplass.

Men VM-stafettene i skiskyting hadde én ting felles:

Vant begge stafettene De ble begge vunnet av Tyskland, som har reist seg som stafettnasjon etter mange tunge år for nasjonen hvor skiskyting er kjempestort og populært.

På herresiden har ikke Tyskland vunnet en VM-stafett i skiskyting siden 2004 - mens Norge til gjengjeld har vunnet de fire siste VM-stafettene før det ble sølv i Kontiolahti i dag.

- Imponerende Bjørndalen har et stort navn i Tyskland, og han var ikke sen om å hylle tyskerne etter å ha bivånet at de fikk utdelt gull for begge kjønn nå i kveld.

- Det er enormt å se på at de får gull. De vinner både dame- og herrestafetten, så det er bare å gratulere. Det er imponerende, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet etter å ha fått sin 40. VM-medalje rundt halsen nede i Joensuu sentrum nå i kveld.

- Ny sjanse neste år De tre andre norske stafettgutta ga uttrykk for skuffelse etter VM-sølvet, mens Bjørndalen ikke hang like mye med hodet.

- Vi ønsket oss gull, men jeg har vært med i dette gamet at jeg vet hvor tøft det er. Vi gjorde en bra stafett, sier 41-åringen, som leverte en perfekt startetappe med ti treff og vekslet som førstemann.

- Du har nå 40 VM-medaljer. Hvordan føles det?

- Det er deilig. Jeg skulle gjerne hatt en til, for da ville jeg hatt det samme som min alder, men det er en øvelse igjen, og VM neste år også, så kanskje jeg klarer det, sier han til Dagbladet - med sin 40. VM-medalje hengende rundt halsen.