Ole Einar Bjørndalen legger opp

Bjørndalen hylles i utenlandske medier: - En epoke er over

Medier over hele Europa omtaler i dag Ole Einar Bjørndalens karriereslutt. Det spares ikke på superlativene når skiskytterlegendens meritter skal beskrives.

«KONGEN AV SKISKYTING»: Ole Einar Bjørndalen hylles av medier over hele Europa etter at det i dag ble klart at skiskytterkarrieren er over. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«KONGEN AV SKISKYTING»: Ole Einar Bjørndalen hylles av medier over hele Europa etter at det i dag ble klart at skiskytterkarrieren er over. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen mottar hyllest fra utenlandske medier etter at han i dag annonserte at han gir seg som skiskytter. Flere peker imidlertid også på at legendens siste sesong ble en skuffelse, og noen spør seg om Bjørndalen burde gitt seg tidligere.

I Sverige skriver SVT at en «epoke innen skiskyting er over» når Bjørndalen nå gir seg. Både Expressen og Aftonbladet kaller ham «den fremste vintersportsutøveren noensinne», selv om begge også viser til de skuffende resultatene denne sesongen.

Danske Ekstra Bladet kaller Bjørndalens karriere «strålende». De skriver også at avgjørelsen ikke kom som et sjokk med tanke på Bjørndalens alder, og vrakingen til OL, som de omtaler som «ydmykende».

Bjørndalen har gjennom store deler av karrieren møtt tøff motstand fra franske skiskyttere. Først Raphaël Poirée, og seinere Martin Fourcade. I dag skriver franske Le Parisien at det er en legende innen skiskyting og idrett som avslutter karrieren, før de peker på Fourcade som en «verdig arvtaker». Også L’Equipe omtaler Bjørndalen som en legende og «den beste skiskytteren gjennom tidene».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer